• 1
  • 2
Вашето лично помещение
fichtenweg - специалист
Здравейте,

не знам дали е правилното място тук за постване на този въпрос и не можах да намеря тема която да го засяга.

В новия ни апартамент в спалнята и кухнята са ни поставили PVC дограма Salamander на която прозорците се отварят само в хоризонтална посока. Забелязах че дръжките могат да се завъртат само на 90 градуса, НО не 180 така че да могат да се открехват вертикално. Имате ли идея дали могат да се поставят допълнителни механизми, които да позволят тази функция, както и долу горе колко може да струват заедно с поставянето.

Надявам се да съм задал въпроса що годе разбираемо.

Благодаря за съдействието Ви предварително.
Последна промяна от fichtenweg на нед май 11, 2008 8:17 pm, променено общо 3 пъти.
velsi - Почетен майстор
Може, но трябва да се подмени почти целия механизъм. От това, което сега имаш ще остане само едната панта и дръжката. Целия механизъм излиза около 50 лв, вече за подмяната - не знам, ако изобщо някой се навие да се занимава. Търси някой познат, който работи във фирма за дограма, иначе фирма да ти вземе такава поръчка, едва ли.
fichtenweg - специалист
еее благодаря velsi, този отговор чаках :-D
абсолютно ми е достатъчно да знам че е възможно преправянето!

...ами в духа на отговора по-горе:
velsi написа:
... Търси някой познат, който работи във фирма за дограма...
...понеже нямам познати във фирма за дограма, ако има някой който може да ми съдейства нека ми пише на лични
fichtenweg - специалист
Днес минах през Алсистем в Skycity. Те казаха че няма абсолютно никакъв проблем да го направят, но първо ме посъветваха да разбера коя е все пак фирмата поставила дограмите и да питам 1-во дали те няма да могат да свършат това за да не отпадне гаранцията. Иначе ми сметнаха приблизително 194 лева за два комплекта механизми (без труда). А при мен всъщност става въпрос за три прозореца:

1250 мм х 500 мм
1950 мм х 470 мм
1250 мм х 550 мм

(а ние засега няма как да знаем коя е фирмата поставяла дограмата, понеже става въпрос за ново строителство и всичко минава през строителната фирма)
fichtenweg - специалист
как е възможно цената на двуплоскостния обков да варира толкова много.

това което ми предложиха днес Алсистемс е 97 лв./брой

от друга страна при Унипласт е 25лв./брой

(знам че цената зависи от конкретните размери на прозореца, но изчислението в Алсистемс днес го направиха възоснова на що годе стандартни размери 1250 мм х 500 мм)
velsi - Почетен майстор
25 лв не може да бъде. Или са объркали нещо, или са ти сметнали някакъв евтин механизъм (има турски). От друга страна пък 97 лв без труд е много скъпо.
fichtenweg - специалист
и на мен двете цени ми се сториха прекалено крайни.

В тази връзка имате ли представа какви марки механизми за дограма се предлагат. Днес момичето в Алсистемс ми спомена някакви с каквито работят но не запомних точно. На моите мисля е щамповано "Toro"
velsi - Почетен майстор
Siggenia, Roto, Маcо, GU..... много са.
fichtenweg - специалист
Уффф че съм ама, пише Roto на моите :-), :-D "Toro" ама съм се изказал
fichtenweg - специалист
..та значи свързах се с нашия строител и те ми казаха че фирмата дето е поставила дограмата ни е "Етиком" имали сме били 5 години гаранция. Отидох до фирмата и заръчах механизмите - няма проблем да ги поставят, е няма да стане веднага но поне е заявено. Цената на брой е 80 лв заедно с поставянето - и само при тях става инак си губим гаранцията. Но иначе и за друго е добре че го правим при тях - имат размерите на поставените дограми и могат да си сметнат всичко бе да се налага да идват да мерят или пък аз да им давам размери и т.н.

...то че ние не се бяхме сетили предварително да питаме какъв ще е обкова едно на ръка...но практика ли е строителните фирми да не казват какъв са предвидили да се постави.
  • 1
  • 2

Тема "смяна на обикновен обков с двуплоскостен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: