Вашето лично помещение
parketililaminat - напреднал
Снимката е примерна от нета, виждате ли онова сивото парче парцал в десния ъгъл на матрака? Та всъщност парчетата са 2 (в два от ъглите на матрака) и може би служат като ориентир за горна и долна част на матрака?
Виждал съм тези парчета в различни домове и в долната и в горната част.

Изображение
joro_kem - специалист
Повечето матраци са предвидени да се завъртат на 180 градуса спрямо "главата и краката", та няма значение къде са етикетите.
iliya_i - майстор
В инструкцията ма моя матрак пише, да се обръща периодично.
В твоята не пише ли?
brum - майстор
Обръщането не е ли долната част да иде отгоре? У нас сме с пенолатексови матраци и хич и не съм се замислял, че може да е да се въртят крака/глава...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз парчетата не ги виждам, а и матрак нямам, но тапетът много ми хареса
За матраците - има летни и зимни повърхности, те са маркирани, я със снежинка, я с надпис и се обръщат сезонно отгоре-отдолу. Обръщане откъм главието и краката също се прави, за да се размести хлътването откъм дупето :-) :-) :-)
Принципно, по традиция, това се прави преди Великден, по време на Голямото Пролетно чистене...
Но традициите не са каквото бяха
По времето, когато имахме голям неостъклен балкон, дюшеците се вадеха лятото, да ги напече слънцето... Ееех времана, ооо, нрави
miliad - майстор
Тъмно сивият парцал закачен за долната част на матрака ли?
Шашави хора.
Това е транспортен парцал. Подсилване на опаковката да пази ъгъла на матрака, дървената рамка да не скъса дамаската ако се търка някъде.
Явно са ти сложили някой луксозен парцал, а не обичайният филц.
Andri01 - майстор
Добре е матрака да се върти поне на 15 дена. По хоризонтала и вертикала/ ако е двулицев/. Така се намалява пропадането му на едно и съзщо място
brum - майстор
Туй с пропадането явно зависи и от матрака. Ние сме с някакви български пенолатексови. Тоя дето е от 2007ма още е без видимо пропадане. Не се и усеща такова. Само жената мрънка, че ми бил мръсен калъфа и да сме го били сменяли щото е стар.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 05, 2024 2:08 pmbrum написа:
..ми бил мръсен калъфа ...
:?
MamaMy - майстор
Моя матрак е с петно все едно съм се напикавал. Проблема е, че много се потя, а когато съм болен пък се преобличам и сменя чаршафи по 3-4 пъти за една нощ. Свалял съм калъфа на латекса няколко пъти за пране обаче е кошмар. Направили са ципа само на късата стана. Вкарването на латексовия дунапрен е голяма мъка. Иначе даже бих си купил резервен калъф много особен материал е.

Тема "Образно казано къде е главата и къде са краката на матрака ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: