Вашето лично помещение
стоико - помощник
Здравейте на всички нов съм във форума и бих искал да разбера дали ще се справя с това което ми предстой.
Имам стара селска къща с много стар покрив .Решил съм да се справя сам като махна старите керемиди поставя фолио и монтира скара .Проблема е че
трябва да монтирам летвите и контралетвите на разстояние една от друга и ударих на камък .Разрових се в нета
за инфо но нищо :?: .Ако някой знае и е имал подобни главоблъсканице нека сподели .Всякъква информация за направата на стар покрив ще ми е от полза.Благодаря ПРЕДВАРИТЕЛНО
Baлepu - специалист
Ако не си бот, питането ти е ... :? леко несериозно. Качвал ли си се на тавана да видиш какво е положението изобщо под керемидите? Би ли ни показал някоя снимка от там?
стоико - помощник
Изображение[/img]
съб мар 15, 2025 1:58 pmBaлepu написа:
Ако не си бот, питането ти е ... :? леко несериозно. Качвал ли си се на тавана да видиш какво е положението изобщо под керемидите? Би ли ни показал някоя снимка от там?
Не съм а имам тези снимки

Прикачен файл

IMG-9576600ec87ba2ca4aaa44833004bbc5-V[1].jpg

Прикачен файл

IMG-0bba613ffe2ba1c02fb215092447d733-V[1].jpg
chapara - майстор
съб мар 15, 2025 8:07 pmстоико написа:
Изображение[/img]
съб мар 15, 2025 1:58 pmBaлepu написа:
Не съм а имам тези снимки
Ако не си се занимавал или поне гледал, нямаш място на покрива. А това че си се разровил в нета е несериозно. Тук във Форума има изписано в детайли толкова много чее..., ползвай търсачката
Baлepu - специалист
Грубо едни минимум -10К.
Сам (предвид поставените) въпроси - забрави.
стоико - помощник
съб мар 15, 2025 11:19 pmBaлepu написа:
Грубо едни минимум -10К.
Сам (предвид поставените) въпроси - забрави.
Ще се пробвам и ще се случат нещата.Благодаря за отговорите
hidrazin - майстор
За кое ще се получат? За покрива на спалнята ли?
Ти въобще погледна ли къде пишеш и какво общо има твоя покрив със спалня?
При твоята
стара селска къща с много стар покрив
въобще се е ясно какво има под старите ти керемиди...
И не, въобще си нямаш представа с какво се захващаш.
Тоя филм го играх на моята стара, селска къща - някъде 2017-та.
Моята "бригада" от 3-4 човека едва се справи за месец, месец и нещо.
Тези уж "разбирачи" на покриви се оказа че нищо не разбират а съм ги виждал да ремонтират покриви на други хора...
На всичкото отгоре покрив трябва да се работи бързо и в избрано време - без валежи.
А си представи разкрит покрив и обилен, продължителен дъжд... :shock:
Освен ако покрива под керемидите не бетон, в което се съмнявам...
Успех и пак МНОГО одобре си помисли дали да се хващаш сам. Приятелки съвет.
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 15, 2025 1:38 pmстоико написа:
Здравейте на всички нов съм във форума и бих искал да разбера дали ще се справя с това което ми предстой.
Имам стара селска къща с много стар покрив .Решил съм да се справя сам като махна старите керемиди поставя фолио и монтира скара .Проблема е че
трябва да монтирам летвите и контралетвите на разстояние една от друга и ударих на камък .Разрових се в нета
за инфо но нищо :?: .Ако някой знае и е имал подобни главоблъсканице нека сподели .Всякъква информация за направата на стар покрив ще ми е от полза.Благодаря ПРЕДВАРИТЕЛНО
Какво фолио искаш да поставяш? Кка ти хрумна?
Този покрив иска подмяна на греди и гредички. Не е имал фолио, не му трябва фолио. Фолио се слага само въху дървена обшивка и тогава даже, е безсмислено

Помисли хубаво какво имаш, какво искаш, ЗАЩО и тогава сподели
А, снимки отдолу много ще помогнат
nikolson - майстор
Бързината на работа е единият фактор, но другият е сериозната подготовка. Например, трябва да си осигуриш такива керемиди. Не е лесна работа. Преглеждане и преценка кое е за смяна, кое не.
Наистина снимка от подпокривното ще е полезна.
стоико - помощник
нед мар 16, 2025 12:15 amhidrazin написа:
За кое ще се получат? За покрива на спалнята ли?
Ти въобще погледна ли къде пишеш и какво общо има твоя покрив със спалня?
При твоята
стара селска къща с много стар покрив
въобще се е ясно какво има под старите ти керемиди...
И не, въобще си нямаш представа с какво се захващаш.
Тоя филм го играх на моята стара, селска къща - някъде 2017-та.
Моята "бригада" от 3-4 човека едва се справи за месец, месец и нещо.
Тези уж "разбирачи" на покриви се оказа че нищо не разбират а съм ги виждал да ремонтират покриви на други хора...
На всичкото отгоре покрив трябва да се работи бързо и в избрано време - без валежи.
А си представи разкрит покрив и обилен, продължителен дъжд... :shock:
Освен ако покрива под керемидите не бетон, в което се съмнявам...
Успех и пак МНОГО одобре си помисли дали да се хващаш сам. Приятелки съвет.
:partyman:
Здравейте по погрешка постнах в грешен раздел.Извинявам се за което.Керемиди ще поръчам дървен материал инструменти имам желание да си го направя и то не липсва.Не разполагам с финатсии да наема хора.Просто исках съвет и начин от добри майстори като вас са не сгафя

Тема "ЗА ПОКРИВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: