Много интересна и все по-често дискутирана тема.
zombaiko - помощник
Здравейте,
имам следния въпрос. Става въпрос за хол с преходна спалня в панелен блок в хола настилката е класически паркет, а в спалнята балатум. Паркета е в доста лошо състояние. Идеята ми е да се махне стария паркет да се наредят плоскости от осб да се изравни нивото с другата стая и в двете помещения да се нареди ламинат. Бих направил замаска но не разполагам с време за съхнене. Какво ще кажете дали ще стане и дали плоскостите от осб се захващат за пода и ако да с какво.
sstambo - специалист
по добре го изрвни с xps хем ще ти е и топло а иначе плоскостите се захващат за пода с дюбели
neillmakoli - специалист
Да но с колко см ХПС?
ОСБ-то не топли ли тъи като и аз мисля да го ползвам за подложка на ламиниран паркет в спалнята?
Deo-x - специалист
neillmakoli написа:
ОСБ-то не топли ли тъи като и аз мисля да го ползвам за подложка на ламиниран паркет в спалнята?
Пода пак ще е студен,но осб-тата поне ще изравни кривините,отгоре 2мм подложка и полагане на ламинирания паркет.
silllveto - Майсторица
Ламинатът си е студен на допир.
Подложка 3мм е по-добре.
masterval - майстор
zombaiko, аз бих запазил паркета - причуква се, заклинва, цикли или шлайфа, лак - ще светне, а и пари ще спестиш. А в спалнята - каквото решиш, но ако е ламиниран "паркет" би могъл да сложиш 5 милиметров материал на листове го предлагат, мисля че по 0,5 кв.м. е един лист. Той "топли" по-добре от ЕПС или ОСБ, поне според мои наблюдения.

Тема "изравняване на нива с плоскости осб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: