Много интересна и все по-често дискутирана тема.
mr. Nikoi - помощник
Здравейте,
Имам баня която искам да направя дрешник.
Банята е на шпаковка и замаска.
Замаската има наклон към сифона както си му е реда.
Искам вместо плочки да сложа паркет или ламинат.
Проблема е че има доста разлика между края и средата - около 15 20 мм.
Може ли да се сложи нещо (найлон примерно) между съществуващият под и евентуалната саморазливна замазка, което да улесни премахването на саморазливната замаска за в бъдеще, като се предпази пода и наклона за сифона както си е в момента.

Надявам се разбрахте какво имам предвид.
Поздрави.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разбрахме те. Найлонът ще облекчи махането на замазката, но не когато ти исдкаш. За да е здрава, трябва добре да се хване за основата. Решението на твоя проблем е нивелиран под от скара и ОСБ примерно.
Една може би облекчаваща подробност. Дрешникът със шкафове ли ще бъде или на закачалки? Ако е със шкафове, то ще направиш под само където няма шкаф.
mr. Nikoi - помощник
за ОСБ и аз си мислех, но пода ще стане много висок, ще трябва да режа вратата и след това трябва много да дигам терекотените плочки.

още е много рано да мисля как ще бъде устроен дрешникът, и за сега нямам много представа, но мисля да е с рафтове, но да видим какво ще реши жената.

Преди няколко дни във Франция бях видял асвалт положен върху стълби в едно паркче. Под асвалта имаше някъкво бяло влакнесто платно и ощте някъкво черно (някво асвалтово маи). Асвалта според мен беше сложен временно за да могат да минават камиончета и багерчета, за да правят някъкъв ремонт.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, и? АсФалтът е мек, гъвкав материал. Съвсем други са изискванията, не мислиш ли?
Реално, можеш изобщо да не изравняваш пода. Залепяш капачката на сифона с тиксо, постилаш един красив балатук, и готово.
lenko71 - специалист
Слагай замазка с найлон и хич да не ти пука. Ще стане здраво и после, ако искаш можеш лесно да я махнеш, само че трябва да я изчакаш да изсъхне хубаво преди да сложиш паркет или ламинат
mr. Nikoi - помощник
Даа прав си за балатумчето.
едно фибранче и отгоре балатум.
Ще видиим какво ще сънувам тези дни и може така да го направя.
или пък стиропор и ОСБ и балатум отгоре.
С обувки няма да се ходи - по скоро бос и по чорапи, така че хубавият балатум ще дойде добро решение.

Благодаря за помощта.

Тема "Саморазливен под с възможност за премахване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: