Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Трябва да правя ремонт в две стаи, хол и спалня. Паркетът е стар, разместен и замазката отдолу изронена и кадроните са изгнили на места. Искам да махна всичко и да поставя ламинат, върху сух под. От това което четох във форума разбрах че има различни технологии : нещо като скара и запълване с перлит, сух под кнауф, фибран за под и върху него ОСВ и след това ламинат и т.н. Въпросът ми е : какво бихте ми препоръчали, което да е на "добра" цена. Важно е да е шумоизолирано, защото отдолу са доста капризни и да няма мокри процеси. Освен това търся и майстор, който да го направи?
HX_Vextor - специалист
Фибран не ти препоръ4вам , за блоковете не е практи4ен ,защото комшията отдоло няма да може да те топли така да го кажем :lol:

Предлагам ти както си казал ,замазка с перлит , лека саморазливка и ламината ти ще заспи :oops:
liatev - напреднал
Най евтино е фибран и върху него ламинат. Може да ти се наложи да подравниш пода със замаска.
По скъпо но по добро като шумоизолация е дървена скара върху която да поставиш ОСВ и между водачите да поставиш вата.
s.chakarov - напреднал
аз махнах старата прелитова замазка която беше около 10 см. и се чудя сега каво да слагам като се има в предвид че съм на първия етаж
nasco2 - специалист
s.chakarov написа:
аз махнах старата прелитова замазка която беше около 10 см. и се чудя сега каво да слагам като се има в предвид че съм на първия етаж

Сложи дюшаме с някаква изолация между бичметата.

Тема "Стар паркет и стара, разбита замазка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: