Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте :)
Реших да слагам ламинат в кухнята..четох из форумите, че повърхноста трябва да е равна.Преди да започнем пода беше комбиниран от мозайка и паркет, изкъртихме паркета и запълнихме мястото с пясък и цимент.
Помещението е с размери 4000мм / 2300мм.
За изравняване на нивото използвахме саморазливна замазка. Сега по дължината на помещението се получават о/о 10 мм разлика, иначе успяхме да постигнем гладка повърхност
Питането ми е дали тези 10мм са проблемни за полагането на ламината,на тази дължина :?
предварително ви благодаря за съветите
:roll:
velsi - Почетен майстор
Проблеми са. За ламинат се допускат неравности максимум 3 мм. Но не знам как ги мерите обаче. Щото неравност е едно, а денивелация съвсем друго. Не ми се вярва да имате неравности 10 мм, щото това са огромни бабуни. Особено след саморазливна замазка. Най-добре уточнете.
при поставянето на мастара и нивилера по дължината(4000мм) разликата от единия край до другия в нивото е 10мм
повърхнината е гладка.
rulom - модератор
Ако е гладка, слагай ламината и си готов.
При монтаж на ламинат не трябва да има неравности в пода във вид на дупки, денивелация се допуска.
dito - специалист
Наистина съм чел по опаковките на ламинат, че се допускат до 3 мм неравности, при това на метър, така че няма проблем. Сам си правих замазката в едната стая и хич не се справих блестящо, но 1-2 месеца след като слегна подложката, нямам абсолютно никакви проблеми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Спокойно. Човекът като всеки съвременник нехаещ за думите, бърка ниво с неравност. Равно му е, Да си реди пласмасите. Не е болка, че има наклон в промили.
JORO - напреднал
Щом повърхнината е гладка - нямаш никакви проблеми с ламината!
А денивелацията от 10 мм. е добро решение за събиране на водата в единия край при наводнение! :)
(за второто се шегувам, разбира се!)
Може би бъркам термините защото съм жена...и не разбирам много от саморазливни замазки и ремонтни дейности 8-[ :roll:
с мой приятел го правим това, но тъй като той никога досега не е поставял ламинат не е много наясно с нещата..нямаме познати които да разбират от това ..затова реших да попитам вас :)
Благодаря ви за отговорите :)

Тема "питане за саморазливна замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: