Много интересна и все по-често дискутирана тема.
peter_m - специалист
Сложил съм ламинат с V фуга в едната стая. По принцип фугата би трябвало да е импрегнирана с нещо, но все ме притеснява, че може да поеме влага и да стане беля. Има ли вариант да се импрегнира допълнително, примерно ми хрумва да я намажа с някакъв безцветен лак :? Или така си е достатъчно надеждна и няма опастност.
parketmilanov - специалист
Привет, Могло е по време на монтажа да се мине нута на ламината с влагозащитаващ гел , който е опция ...просто не го мокри при миене парцал който да е наситен с вода ....
сега няма кой знае с какво да можеш да го третираш ....ползвай си го с здраве....и не му се бой !!!
поздрави !
peter_m - специалист
Аз съм сложил в клика clickguard. Става въпрос за V скосението. То не е ламинирано, но уж е импрегнирано заводски.
parketmilanov - специалист
нищо му няма , просто не разливай много вода, но това важи и за ламинатите без в образна фуга....
nasco2 - специалист
Забърсвай си го спокойно с влажен парцал без да го заливаш с вода. Как то е писал колегата това важи за всички ламинати и паркети.
amw - напреднал
Като цяло трябва да се внимава малко повече от колкото при обикновените плоскости.
Колкото и да е импрегнирано, самото покритие на V фугата не е ламинирано и поема влага.
Виждал съм на места да как е започнало да отваря навсякъде и се пълни с боклуци... грозна работа

Тема "V-фуга на ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: