• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
miros84 - специалист
Здравейте. Много одавна чета форума и виждам много практични решения. Реших и аз да се осмеля да поискам съвет от вас.
Купих си стара 2 етажна къща. Малки тухлички, гредоред, няма плочи. Започнал съм да правя ремонт на вторият етаж. На тавана на 2 етаж мисля да слагам гипс картон. Над тавана, т.е. под покрива се разхождат мишки и плъхове. През ноща незнам какво толкова правят но се чуват много яко. Майстора ми препоръча да направя циментова замаска 3,4 см, за да не могат мишките да правят дупки по тавана и да се крият из гредите и ругоските които са слагане преди години и още незнам какво може да има там за изолация от преди 30-40 години.
Четох във този форум че не препоръчвате тънка 3,4 см замазка върху тавана и затова си мислех да накова кофражен шперплат, но остава проблема със мишките, които и във него биха си направили хралупи и канали да се разхождат. Някакви идеи какво да направя за да нямам тези проблеми?

б.р. Няма да ползвам между тавановото пространство, така че търся най икономичниат начин. Очаквам вашите съвети.
купи си електронна котка мушкаш в контакта и краи с мишоците :lol:
rendo - специалист
Ами май това е варянта - виж ги от къде влизат - запълни пътищата им със смесица от гипс и натрошени стъкла и си купи една електронна котка и готово
;)
Последна промяна от rendo на пет мар 26, 2010 6:58 pm, променено общо 1 път.
miros84 - специалист
Целта е да няма денонощно включена някаква електронна машинка.
Замазка ще свърши ли работа? Какви могат да бъдат недостатъците на една 3,4 см замазка?
АКО СИ СЕ СПРИАЛ НА ЗАМАЗКА ЛЕКА РАБОТА :lol: НО ТЯЕ ХЕМ РАЗХОДИ ИЗЛИШНИ ПАРИ И МНОГО ТРУД ЗА КОТКАТА Е 20 –35ЛВ :?
n.nikoloff - специалист
Ползвай търсачката - тука съм писал. Успех.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=15
miros84 - специалист
Целта ми не е времененно да разрешя проблема със електронни котки, лайка или урина на лъв :lol:
Искам да е нещо дългогодишно и да нямам този проблем никога повече. Мога да дам до 2000-3000 лева
Казаха ми че за моя таван да се направи замаска ще стигнат. Ако това е разрешение на проблема ще го направя. Просто питах дали замазката има някакви отрицателни свойства.
ebahti - майстор
прави смело замазката,добре е да и сложиш и неква армировка/става и рабица/ама по тънка от 4см не е добре....никакви отрицателни своиства нема :wink:
miros84 - специалист
Ок, ще правя замазката тогава. Мисля да я правя само от пясък и цимент. 4 см дебела и да сложа рабица. Така добре ли е?
  • 1
  • 2

Тема "Мишки и плъхове по тавана. Съвет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: