Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте!

Имам въпрос, подобен на някои от по-долните, но не съм сигурен дали случаят ми е същия.

Приобщихме един балкон в апартамента и сега настилката на бившия балкон - мозайка - се явява около 5 см по-високо от ламината в стаята. Само че освен това мозайката е с денивелация - най-високо е в четирите ъгъла на бившия балкон, а най-ниско е в средата към прозореца - там се намираше чучура за оттичане на водата преди приобщаването на балкона.

Според вас има ли вариант да използвам посипка и гипсфазер при тази денивелация и без да се кърти мозайката? Размерите на балкона са едва 2,75х1 метър, после мислим да сложим ламинат отгоре.

И как да предпазя посипката от изсипване към стаята? Майката, която се намира върху прехода, ще свърши ли работа?

Благодаря предварително :)

П.П. И каква е минималната дебелина на така получения сух под? Четох за поне 20 мм посипка и след това отгоре ГФ... ще стане едно сравнително сериозно стъпало към балкона...
velsi - Почетен майстор
За тази малка площ аз бих го направил с твърд Фибран. После направо ламината отгоре.
Здравейте колеги.

Моята тераса е същата.. имам денивилация. 3-4 см в долният ъгъл. там къдете беше чучура.
Дайте предложение с какво да изравня пода.
После доколкото разбрах , може да сложа подов фибран за да изравня нивата между двете помещения и накрая ламинат.

сух под ? теракол + фибран ?

балгодаря предварително.
FMaster - специалист
Кърти мозайката, хидроизолирай (течна), грунд - бетонконтакт, лепи фибран като изравниш нивото естествено и отгоре слагай ламинат, но по-добре става с подложка заради материала, камъчета и боклуците, които ще останат от монтажа на фибрана. Успех!
Защто трябва да махам мозайката ??

искам просто да нивелирам пода.. за да мога после да го повдигна до колкото ми трябва височина !
Chefo77 - майстор
С някаква саморазливка няма ли да стане? Само колегите да кажат дали не се маже с нещо мозайката, за да се получи сцепление със саморазливката.
Ако стане, направо отгоре слагаш каквото си поискаш - кеф ти фибран + ламинат, кеф ти ламинат с подложка ...
Циментова замазка ще е, ама какво се слага отдолу.

Бетон контакт ?? некви други работи , с нещо маже ли се мозайката? :?:
boreto1 - специалист
Вариант 3 -в ниската част слагаш дървени трупчета 4см да изравниш нивото, отгоре OSB 15mm. след което ламината . (просто вариант)
е то пода 1.40 широк, 3 санта наклон, като сложа тея трупове в края.. по средата кво ще стане ?? дупка . като сложа и 2-3 шкафа сичко ще потъне . :)
Spokoiniq - майстор
Цимент и пясък замазка, грундираш със зеленото Леко бетонконтакт, или както там се водеше, не ми е пред очите, и послеси лепиш фибрана.Може да замажеш само "клина", не изцяло, другото с лепилото ще се оправи, но грунд навсякъде!

Тема "Сух под върху мозайка с денивелация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: