Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ndd
как се опредеял нивото на пода?

когато трябва да направите замазка, за да определя точно нивото на пода трябва да взема предвид (предполагам):

ниво на пода
-
( теракот/гранитогрес/паркет/ламинат
+
лепило
+
подложка)
= нивото на замазката

каква дебелина да заложа за подложки и замазки за да определя нивото на замазката?
включил ли съм всички елементи които се полагат?
дебелината на паркета/ламината/гранитогрес са известни по принцип
prascho - майстор
здрасти, нивото за подовата настилка се определя доста лесно. Отиваш в някой магазин като практикер и си купуваш 10-на метра прозрачен маркуч. Наскоро си купих и аз /8мм диаметър е около лев за линеен метър, но може да си вземеш и 4 мм - цената е 0,59 стотинки на метър/. След като се снабдиш с този прозрачен маркуч го пълниш с вода и се получава система подобна на скачените съдове. По този начин може с моливче да определиш в единия ъгъл една чертичка на 1 метър например и това ниво да го пренесеш в останалите ъгли на стаята, както и в останалите стаи. Замазката може да бъде както цимент + пясък и след това слагаш някаква изолация /например изофлор/, така също може да е суха с гипсфазер и перлит, може да е и саморазливаща. Преценяваш си спрямо финансите и това, което търсиш да постигнеш. След замазката и поставената изолация, може да сложиш шумоизолираща мембрана и върху нея ламиниран паркет, паркет, балатум...Дебелината на замазката я определяш в зависимост от това дали искаш да покриеш тръбите за парното например, да достигнеш нивото на вратите ...чисто индивидуално е, като трябва да извадиш дебелината на крайната настилка.
ndd
въпроса ми не е толкова по практическото изпълнение, а по-скоро
- каква дебелина трябва да предвидя за подложките и лепилата?

например:
имам 20мм паркет. имам идея какво трябва да е нивото на пода.

как да сметна какво трябва да е нивото на замазката?
prascho - майстор
до колкото ми е известно подложката за ламинирания паркет върви към него и е от порядтка на 2-3 милиметра. Не вярвам да излезе повече от тези милиметри и лепилото. Но който е лепил да каже точните милиметри.

Тема "ниво на пода/замазката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: