• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
willow75bg - напреднал
Понеже ще ми се наложи същата процедура да питам,ако има дървояди какво правим?Мисля да го махам и замаска,изолация,ламинат.
kam34 - специалист
Фло написа:
shemzy написа:
Това е последният вариант. А относно дилемата със скърцането и полагането на ламинат?
На местата,където скърца дюшемето,т.е.,където поддава при стъпване,пробиваш дупки със свредло с ф-8 или 10 и пълниш вътре с полиуретанова строителна пяна,не високообемна,ами нормална.Нормалната пяна от един флакон от големите прави 40 литра обем.Пяната запълва кухините под дюшемето и остатъка излиза обратно през дупките,така не може да упражни такъв натиск,че да изгърби дюшемето.
След един ден може да си слагаш ламината.
Това пробвано ли е :? мога ли по тази система да напълня под цялото дюшеме пяна :? за да избегна размърдване и скърцане за в бъдеще. В дупките може да се набият после дървени дибли залепени с С200.
Благодаря за отговорите.
Спряхме се на варианта с фибран.

Майсторите ни посъветваха да купим 2 см зелен фибран за под и го залепихме с лепило директно върху дюшемето, а отгоре над фибрана нищо. Следва подложката и ламината.

Надявам се да няма проблем направо върху фибрана да се реди ламината.
Дано да не сме сбъркали.
jj77 - специалист
shemzy написа:
Благодаря за отговорите.
Спряхме се на варианта с фибран.

Майсторите ни посъветваха да купим 2 см зелен фибран за под и го залепихме с лепило директно върху дюшемето, а отгоре над фибрана нищо. Следва подложката и ламината.

Надявам се да няма проблем направо върху фибрана да се реди ламината.
Дано да не сме сбъркали.

Колега, имаш ли коментари до момента за това изпълнение, понеже съм пред същата дилема?
BLUEFEN - специалист
Поставяй изолацията и китайския ламинат и не го мисли много.
jj77 - специалист
въпросът ми е към Shenzy - какво решение взе и какъв е резултата?
world_explorer - специалист
Предполагам, че тука е мястото да кажа как си оправих скърцащ и раздвижен паркет. Купих Ц400, най- голямата спринцовка и мисля, че беше свредло 2.5 мм (мери се колко е дебела спринцовката отпреде). Пробива се дупка в паркета и с спринцовката се вкарва от Ц400 в дупката. Резултата беше много добър. :-D
nasco2 - специалист
world_explorer написа:
,,,,,, Резултата беше много добър. :-D
Преди тази процедура трябва да се провери дали няма подложка под паркета, ако има резултатът няма да е такъв.
world_explorer - специалист
Стар блок около 46 годишен. Строен както трябва. Когато прекарваха парното направо се изумих. Над плочата сгур а отгоре асвалтова замазка и накрая паркета. Което не пречеше навремето при игрите с приятеля да се клатят полюлеите на комшията под нас. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Питане относно дюшеме и ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: