• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
Този паркет си плаче за ОСБ или шперплатови плоскости отдолу ...
Иначе правилно 2 мм/метър не са нещо фрапиращо. Ако използваш полиуретаново лепило, даже няма да разбереш къде са били. Дори и да не ползваш такова, ако се поразходиш върху паркета на всеки 10-ина реда, за да може да се разнесе лепилото и да направи "конци",м пак няма да ги усетиш.
Грундирането е желателно. Както каза Гената - с грунд за паркет.
И можеш да попиташ този, който ти препоръча да изкараш паркета от пакетите, защо те е посъветвал да го направиш. Големите дъски имат свойството така хубаво да се огъват, че после изправяне нямат ...
Започва се с тази дъска, която ти хареса. Гледай да няма застъпка (разстояние между краищата на две съседни дъски на два съседни реда) по-малка от ширината на дъските.
Колко време ще оставиш грунда да изсъхне, се определя от спецификата на самия грунд. Има грунд, който за 5 минути е попил, има и такъв, който на третия ден още лепне.
И, между другото, пречукайте саморазливката внимателно - да не се окаже, че хлопа или тя, или основата, че не е приятно да хлопа цялата система замазка-саморазливка-паркет.
R.A.D.A - специалист
е моята глупост явно ме е накарала да извадя дъските , нали някъде прочетох , че паркета трябва да се остави в помещението в което ще се слага , явно не съм допрочела каквото трябва :axe: :axe: :axe:
лепилото е Sika , ще мина утре в магазина да питам и за грунд , а какво да ги правя сега като съм ги извадила от пакетите тия дъски???
Chefo77 - майстор
Ами най-малкото, което можеш да направиш, е да ги затиснеш с нещо - за да не могат да се изметнат, или поне не много. Не исках да те обидя когато казах за съвета ... не е необичайно неспециалист да допусне грешка, лошото е, че и специалисти го правят :(
Не е задължително грунда и лепилото да са на една фирма. Въпросът е да са съвместими.
R.A.D.A - специалист
Благодаря Chefo!
Не се обиждам от добри съвети въобще:)
Станал ми е вече миш маш в главата от много четене на форума- замазки , лепене , баня, и с проблемите , които ни създаде приятеля на мъжа ми , който уж беше "голям спец и майстор " а той излезе с номерата на "селски гипсокартонаджия" без да искам по никакъв начин да обичждам нито хората живеещи на село , нито специалистите поставящи гипсокартон.....
Явно като прочетох , че трябва да се ложи в помещението си помислих , че найлона ще му пречи да се "аклиматизира"
Благодаря за помощта отново !
nasco2 - специалист
Хубаво е, че сте махнали найлоните, предполагам колегата казва, че не трябва да се махат връзките, не вярвам да е пакетиран само с найлон. След изчерпателната информация от колегата преди мен няма какво друго да добавя.

пп селянин и селендур са различни неща
Chefo77 - майстор
R.A.D.A написа:
...
Аз затова се опитвам да отказвам работа на приятели и познати, както и не обичам обратното. В 90 % от случаите нещо се оаква и после се гледаме накриво ... а заради едни спестени 20-30-100 лева да си разваляме отношенията ... сякаш не си струва.
R.A.D.A - специалист
Още не сме го залепили този 'мечтан " паркет 8-[ - днес доошлайфах стените , ударих още една ръка шпакловка , пак доизгладих и вече можем да сложим радиатора отново , а под него и паркета. Мъжео сътвори през това време "страхотен " плот за мивката в банята :supz:
Ходихме вчера до магазина от който го взехме и лепилото , но се оказа , че имат само големи разфасовки грунд , който ще ни излезе едно над 200 лв за цялата разфасовка и хем ще остане много , хем ......... Дали не може с някакъв друг грунд в по-малки кутии, например това:
http://icm-parquet.com/index.php?Itemid=73
само , че има два различни , какъв ще е подходяю за моя случай при положение , че вече имаме лепило?
Chefo77 - майстор
Грунд Дюпон SEALER двукомпонентен полиуретанов зa бетон/замазка 3+1.5л

Грунд МОБ SC полиуретанов еднокомпонентен за влажна основа бетон/замазка 3,5л

И двата вършат работа. Имайте предвид, че тези миришат ЗВЕРСКИ! И докато вторият е еднокомпонентен, първият е дву и това налага точно спазване на пропорциите.
За оптимален резултат се грундира 2 пъти.
Разходна норма между 100 и 300 милилитра на квадратен метър - в зависимост от замазката. Нанася се с велурен валяк. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРОТИВОГАЗ!
Аз лично предпочитам двукомпонентния :)
R.A.D.A - специалист
Chefo77 написа:

И двата вършат работа. Имайте предвид, че тези миришат ЗВЕРСКИ! И докато вторият е еднокомпонентен, първият е дву и това налага точно спазване на пропорциите.
Разходна норма между 100 и 300 милилитра на квадратен метър - в зависимост от замазката. Нанася се с велурен валяк. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРОТИВОГАЗ!
Взехме втория.
Благодаря за помощта и най-вече за съвета да се подготвим с обгазяването :shock:
паркетолог - напреднал
Chefo77 написа:

Чефо,да беше оставил и на нас едно-две изречения да напишем :wink:
Компетентен и изчерпателен!
Респект :)
за противогаза +1....
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50