• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
nasco2 написа:
Forbo 832-2K на водна основа е по добър от Bona и една идея по ефтин.
Не съм го ползвал, няма как да дам мнение за него, няма как и да споря, разбира се :)
Милеси също имат нелош лак на водна основа на добра цена, но е двукомпонентен.
diss - специалист
Казаха ми, че полиуретановия двукомпонентен лак се представял много добре с 2 нанасяния ЦЪК. Някой има ли преки впечатления?
Chefo77 - майстор
НИЩО не се представя "много добре" на 2 ръце. Особено пък българските лакове.
Като цяло с двукомпонентните лакове се работи една идея по-трудно, отколкото с еднокомпонентните. Същото важи и за полиуретановите спрямо тези на водна основа.
diss - специалист
Добре Чефо, за 35 квадрата паркет, колко ще трябва от препоръчания от теб, каква е цената и от къде да го намеря?
Chefo77 - майстор
При разходна норма приблизително 120/60/70 мл/м2 сътветно за 1/2/3 ръка за всяка от трите ръце и цена на Бона Новиа около 27 лв/литър и Мега 37 лв/литър, можеш да направиш ориентировъчна цена за предпочитания от теб вариант. А откъде да вземеш - ако беше за Варна, щях да те насоча към представителя тук. За София могат да те насочат Миланов (parketimilanov) или Наско. Аз не продавам, в тази схема съм само потребител :)
nasco2 - специалист
Chefo77 написа:
При разходна норма приблизително 120/60/70 мл/м2 сътветно за 1/2/3 ръка за всяка от трите ръце и цена на Бона Новиа около 27 лв/литър и Мега 37 лв/литър, можеш да направиш ориентировъчна цена за предпочитания от теб вариант. А откъде да вземеш - ако беше за Варна, щях да те насоча към представителя тук. За София могат да те насочат Миланов (parketimilanov) или Наско. Аз не продавам, в тази схема съм само потребител :)

Аз лично пазарувам от Стандарт паркет ул. Иван Гешов 34, има доста лакове, но Бона няма. Мисля, че Миланов продава Бона на Оборище е магазина, не знам точно номера, но в подписът му ще го намериш.
diss - специалист
Какво точно мече трябва да взема за лакирането на паркета с полиуретанов лак (Sirca)?
До колкото разбирам трябва да е или от полиамид или велурено. Правилно ли съм се ориентирал?
Chefo77 - майстор
Аз използвам велурено, 15 см дължина, 25-30 мм в диаметър.
parketmilanov - специалист
Chefo77 написа:
Аз използвам велурено, 15 см дължина, 25-30 мм в диаметър.
Водните лакове са по лесни за употреба от потребители без или с малък опит.и Forbo иBona са добри лакове подкрепям колегите
Полиуретановите Ica,Deva ,Kemikal,Sirka,Cap Arregini-в зависимост от цената 10лв/л не много хубави 15средна хубост има и здрави но некрасиви/така наричам лаковете които имат устойчивост но не дават достатъчна красота на дървесината.,
20-35лв/л хубави и качествени лакове.
Масло /Hard wax Oil/-Osmo-Levis,Voca,Deva ,Forbo,Bona-цени от 35 до 60лв/л -много лесно се нанася от хора без или с малък опит .по-малка разходна норма но с един основен недостатък -след време /1 или два пъти в годината трябва да се обмазва с специални препарати .което си е дори и малка но инвестиция и малко ръчен труд от твоя страна-мой фаворит е Osmo сред маслата .Sirca лак-не е сред любимите ми лакове но са добри в ценовия си клас .
за Българските лакове имам еднозначно и твърдо мнение -Твърдо НЕ./не искам да предизвиквам дебат защо просто е мнение на база 25 години опит и освен това е си е лично мое :supz:
А за мечетата
http://www.gsstroimarket.bg/view/97735.html
малко по-скъпо но ще е по-лесно на колегата !
иначе има и профи серии но са между 20-40 лв за брой но издържат по 800 м2 и най-важното не бият/балансирани/
digitalpr - специалист
Миналата седмица циклиха дюшемето вкъщи. За 22кв.м. отидоха към 4л лак на водна основа (сатен). След цикленето минаха 2 ръце, прешлайфане на следващия ден, 3та ръка. Направиха го с дунапренено мече. Лака се нанася много лесно, абсолютно нищо специфично, а финиша е умопомръчително добър.
  • 1
  • 2

Тема "Лакиране на естествен паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: