Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Tiger - специалист
Правим ремонт и в едната стая сме решили да сложим дюшеме, а в друга масивен паркет.

Първо за дюшемето:
Видях, че се продават от иглолистен материал, но разбрах, че имало от друг. Иглолистния е доста мек и затова се чудех за друг вариант. Намерих дъбов, но за размера за дължина пише примерно 300-1500, което какво ще рече, че всички дъски са с различни размери в този диапазон или? Пък и дъбовото е доста по-скъпо. Имало и други варианти - ясен, бук.
Може ли да ми препоръчате от къде да търся (в София) и към кой материал да се ориентирам?

А за паркета въпроса ми е само от къде да търся дъбов (пак София)?

Гледам в нета резултати има, но някои са от складове, а там колко добре ще е съхранявано не е ясно. В кварталния склад за строителни материали гледах дюшеме, но под един навес на вън сложено, влажно... Затова ми се иска сигурен магазин, където е съхранявано добре
VLADO66 - майстор
От Баумакс съм купувал немски сух материал и видях че има немко дюшеме ама не съм го заглеждал http://www.baumax.bg/flyer/2013/BG-Baus ... x.htm#/65/
Tiger - специалист
Я гледай ти... преди малко бях там и при дървения материал нямаше дюшеме
VLADO66 - майстор
Tiger написа:
В драйв ин беше.
Chefo77 - майстор
Защо не се свържеш с колегата parketimilanov, вместо да обикаляш и да търсиш кой да ти пробута кьопав материал и да те остави да се оправяш с него? :)
Tiger - специалист
VLADO66 написа:
Tiger написа:
В драйв ин беше.
Ясно :?
Chefo77 написа:
Защо не се свържеш с колегата parketimilanov, вместо да обикаляш и да търсиш кой да ти пробута кьопав материал и да те остави да се оправяш с него? :)
Писах му :)
dimitarpachev - помощник
Ако имаш възможност си вземи дъбово дюшеме и дъбов паркет.Най-добрия паркет за мен е на коркос,но и цената е добра.Отностно размера от 300 до 1500 това значи,че паркетът е на различни дължини,като обикновенно са в равни количества.Принципно аз много харесвам дъбово дюшеме в различни дължини и в различни ширини.И най-важното е да внимаваш с майсторите,които избираш.
Tiger - специалист
Размерът 300-1500 го видях за дъбово дюшеме, а ти споменаваш паркет. Това какво означава, че са по-широки и дълги летви от обикновения паркет, но се реди като паркет, а не като дюшеме или?
Днес намерих на едно място дюшеме от чам на 3 см дебелина... но е от чам, иначе е по-солидно.

Този магазин от подписа ти къде се намира?

Тема "Въпрос за дюшеме, търся и паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: