Много интересна и все по-често дискутирана тема.
bobko - специалист
Здравейте,започнал съм ремонт на кухнята и ми се налага частично лепене на плочки на пода(пред мивката,печката,пералнята),но проблемът е че пода е дървен(здраво дюшаме) и не зная как да го направя.Как е най-правилно монтирането на плочките?Споменавам частично,тъй като останалата част от дюшамето ще бъде препокрито с ламинат.Приемам предложения от знаещите и предварително ви благодаря!!!
ivanovbg - майстор
Щом е здраво душамето го изцикли и лакирай. По добро от това няма. Иначе къртене и замазка за плочките. Проблема е , че колкото и да е здраво все пак се огъва малко и винаги ще се пукат.
bobko - специалист
Гледах в нета разни клипове как става лепенето на плочки върху дървен под ,но някой ако е правил тази гимнастика и сподели ще ми е в по-голяма помощ.Пода е здрав преди време го циклих и лакирах,но искам да сложа плочки защото ще се мокри покрай мивката,пералната и печката,а и ако се нацапа по-бързо и по-качествено ще се изчисти.А другата останалата част от пода ще го осъвременя с ламинат,като между плочките и ламината ще има лайса.Помещението е 18кв/м от тях искам 2-3кв/м да налепя плочки.
шоп - майстор
bobko, по принцип всичко е възможно. Възможно е да налепиш теракот върху дюшаме, но не те съветвам да го правиш. Ще се вдигне нивото, трябва да фиксираш дюшамето да не поддава, да използваш скъпи флексови лепила, да ковеш мрежа рабица и т.н.

Съветът ми е със зеге или с резачка да изрежеш участъка с дюшамето, да си направиш една перлитова замазка и да действаш натам по познатият тачин.

Аз така съм направил преди години вкъщи и не съжалявам.

Успехи!
bobko - специалист
По принцип зная,че е по този начин с изрязването и замазката след това,е най-здравото,но с тези напреднали технологии и с тези нови материали на пазара си мисля,че има нови възможности и варианти затова се допитвам до по-разбиращите и с тези който работят това ежедневно и имат пълна представа за направата на този вид под.
шоп - майстор
Нямам представа какво искаш да спестиш. Не се занимавам професионално с лепене на фаянс и теракота, но съм направил над 50 бани и тераси на приятели.

Правил съм го това нещо което искаш ти по настояване на един приятел. Дюшамето бе тънко и поддаваше. Надупчих със свредло ф8мм и напълних с монтажна пяна участъка. Наковах с малки пирончета рабична мрежа и с флексово лепило налепих теракота. Няма отлепена плочка вече 5-6 години, но пода си бие на кухо и вибрира.

Затова не препоръчвам метода.
mitakata - специалист
Правил съм го върху масивен паркет. Извода е - не става. След 2-3 години махнах плочките, изрязах паркета и го направих както трябва. Не пробвай, за да не съжаляваш.

Тема "Плочки на дюшаме възможно ли е и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: