• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
Там ще има ламперия. Навсякъде. На долния етаж даже е грундирано :)
peterpan111 - напреднал
Да се включа и аз със серия от въпроси. Приятел си купи прилична вилна къща и на тавана намери няколко стека с паркет - сигурно е на 25 - 30 години, опакован е с хартия от ЦУМ, според мен е дъбов. Разопаковах 2 стека и само на една паркетинка намерих чворче. Класически е, с леви и десни паркетини, някои са се повредили с времето, но като цяло геометрията им е запазена. Наредих пробно (по-скоро наложих) около половин квадрат на двойна рибена кост и си пасват доста добре, само тук - там остава фуга под милиметър.
От тук и въпросите:
1. Не знам дали е нормално, но на по-голямата част от паркетините нутът и перото не влизат плавно, а се иска сериозно набиване - това така ли трябва да е или просто ниското качество и годините през които е стоял си казват своето?
Ако тръгна да го набивам, след като съм намазал лепилото, при толкова бой няма ли да се събере то на едно място към вече наредената част.
2. В помещението, където ще се реди има една циментова замазка- изчетох темата, виждам, че трябва да я грундирам, след което да лепя отгоре. В средата на помещението обаче при изтегляне на замазката се е получила една сериозна вълна - надига около 6-7 мм. Той и дума не иска да се издума за някаква самонивелираща се отгоре, нито по друг начин да обработваме пода - при това положение си мисля да я изшлайфам по някакъв начин, за да я отстраня. Самото лепило гледам от снимките, които са постнати е доста гъсто - то явно може да поеме някаква денивелация. Колко голяма? Или пък е по-добре да сложим в цялото помещение някаква подложка - ОСВ или нещо друго там
3. Какво лепило да му избера, което да е в долния ценови клас, тъй като кинтите го притискат жестоко?

Другите въпроси ще са след като го наредим - относно циклене, фугиране, лакиране... така че тях - по-нататък.
Аз лично никога не съм редил паркет, но не ми се вижда твърде сложно.
Chefo77 - майстор
CNC, баце :supz: :supz:
Циркуляр, молив и шкурка.

Прикачен файл

P1160151_1.JPG

Прикачен файл

P1160145.JPG
reevil - специалист
Предстои ми поставяне на настилка и врати в коридор около 10-12квадрата. Коридора има 7бр. врати към други помещения.
Отдолу настилката е 2по15мм осб като има и една част (2квадрата) която е бетон с мозайка, но е на едно ниво с осб-то.
Какво ще ми препоръчате да сложа. Искам да е възможно най-издържливо, все пак ще е натоварено а и от банята не е изключено и по-малко капчици вода да се изкарват. Квадратурата не е голяма и мисля че дори и 60-70лв за трислоен паркет бих прежалил стига да е читав.юДавайте съвети - естествен паркет, ламинат, трислоен паркет. Марки, видове, цени, предимства и недостатъци!
По-горе четох първо да се сложат вратите, но няма ли да е грозна после фугата между паркета/ламината и касите?
Имам 3 стаи с ламинат 8мм уж от високия клас на износване с 15 или 20г.гаранция и си е голяма пръчка. Може би трябва да гледам ламинати над 25лв :?

Благодаря
Chefo77 - майстор
Плочки / гранитогрес / мрамор / камък.
Кратко и ясно :)
jekasus - майстор
Абе, не дървен перваз и не дървен под и малко монтажника на врати се оля със лепило, но да покажа как срещам дебел "изгъзен" перваз с тънък перваз на врата.
В "суров" вид:-D

Прикачен файл

DSC_1970.jpg
DSC_1970.jpg (52.31 KиБ) Видяна 3585 пъти
Chefo77 - майстор
Браво!
Точно така се среща :)
parketmilanov - специалист
отдавна не сме правили нещо интересно и различно ....сега ще компенсирам от серия интересни фигурални неща които някои ги наричат интарзия....

Прикачен файл

паркет_миланов.jpg www.parketmilanov.com
Здравейте,

С жена ми си взехме апартамент, който е за ремонт, след седмица приключваме сделката и започваме работата по него. Ще се правят много неща, но едно от най-важните за мен са подовите настилки. В момента в апартамента има дъбов паркет от този тип:

Изображение

Със сигурност ще се свали, преподреди, залепи наново и тн. Хубав е паркета, но много ме дразни това жълтеене на дървото, което се получава. Изчетох тук цялата тема и ужасно много ми хареса това решение:

Изображение

Въпроса е може ли от този стар паркет да се получи подобна визия като цвят и текстура. Ясно е, че няма да има фаски и, че паркетините ще бъдат по-малки.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: