Много интересна и все по-често дискутирана тема.
phoenixpavel - помощник
Сега завърших грубия строеж и въпроса ми е какъв под ще ме посъветвате да направя.До момента е на плоча.
nnikbg - специалист
И аз съм на този етап и съм решил.
На приземната плоча
перлит , 5см фибран , OSB , ламинат. Във фибрана ще вкарам тръбите за парното.
На втория етаж
перлит , OSB , Ламинат . В перлита тръбите за парното.
Това с тръбите мисля че ще стане ако не давайте идеи.
FMaster - специалист
Единствения начин ... уникален, който аз и група съветски, и немски учени ползваме :lol: - особенно за къща !!! е топъл под (технологията е на REHAU). Не предва вибрации по другите стени и пода, топло изолира и на практика е вечен! Отгоре армирана замазка минимум 4см. след което слагайте каквото искате (плочки, гранитогрес, паркет, ламинат).
solo5 - майстор
nnikbg написа:
И аз съм на този етап и съм решил.
перлит , 5см фибран...
фибран директно върху перлита :shock:
nnikbg - специалист
Някъде четох, че изолацията /фибрана в моя случай/ може да се слага деректно върху посипката ако тя е дебела до 80 мм. При по голяма дебелина е препоръчително да се слага първо ГК, може и да греша...
The_FAN - специалист
nnikbg написа:
Някъде четох, че изолацията /фибрана в моя случай/ може да се слага деректно върху посипката ако тя е дебела до 80 мм. При по голяма дебелина е препоръчително да се слага първо ГК, може и да греша...
Перлит не е посипка а побългарена версия на иначе скъпата оригинална система. Посипката е Aquapanel и струва около 460лв. кубика.
И има защо !
При по-дебел слой от 10 см. посипка се ползва междинен пласт ГИПСОФАЗЕР а не ГК. И за самия под също се ползва Гипсофазер а не ГК
phoenixpavel - помощник
FMaster написа:
Единствения начин ... уникален, който аз и група съветски, и немски учени ползваме :lol: - особенно за къща !!! е топъл под (технологията е на REHAU). Не предва вибрации по другите стени и пода, топло изолира и на практика е вечен! Отгоре армирана замазка минимум 4см. след което слагайте каквото искате (плочки, гранитогрес, паркет, ламинат).

Би ли обяснил тази технология по подробно. Благодаря предварително

Тема "Какъв под да си направя ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: