• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
solo5 - майстор
hricava написа:
Балатум е сложен.Защо проблем ли е какво е завършващото покритие?
зависи как си го сложил, ако си грундирал гипсфазера и си залепил балатума може и да нямаш проблеми
май с влагата гипсфазера не се справя много добре :roll:
StanTheMan - помощник
hricava написа:
На терасата си правих по подобен начин: налепих фибран върху замазка и отгоре направо положих гипсофазера. Снадките между листите запълних с лепило.Един слой гипсофазер ми беше достатъчен.Нито поддава нито нищо.Но основата беше идеално равна...
Така след като си го изпълнил, смяташ ли, че мога да избегна лепенето на гипсофазера?
Колко дебели плоскости гипсофазер положи?
Какъв фибран си налепил?
Почти съм на път да го направя без лепене, но "страх лозе пази".
Гледахте ли "Мисия моят дом" тази неделя? - http://misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow2_29
Това още повече ме тласка към правене без лепене на гипсофазера, но още сериозно се двоумя за два или един слой гипсофазер :?
Иначе ето до къде съм в момента:

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (120.58 KиБ) Видяна 4497 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (92.89 KиБ) Видяна 4497 пъти
vidrata - специален-специалист
Мааалееееееее кога ще приключваш бе човек .Зимата иде :lol:
hricava - специалист
Ами аз писах тук преди 2 години как си направих сух под с един слой гипсофазер и и под него перлит, та на терасата няма да сложа един слой вместо два. Фибрана не помня точно какъв беше, но на пипане беше по плътен. Гипсофазера е от 10мм, но сега гледам има едни 12.5мм. Първоначално мислех да го лепя върху фибрана, но като го видях, че няма изместване при стъпване върху него се отказах и го оставих така.Терасата е остъклена.
hricava - специалист
vidrata написа:
Абе човека НЕ иска да лепи нищо иска само да дахвърля материалите и готово :lol:
Е то тогава ще стане хептем плаващ под :)
solo5 - майстор
hricava написа:
... на водна възглавница :lol:
Galy - специалист
Dobre de, kato gledam snimkite...i po to4no vratata...ti 6te imash li mqsto na viso4ina da slojish fibran+2 sloq gipsofazer. Nqma li da vdignesh mnogo nivoto?
StanTheMan - помощник
hricava написа:
vidrata написа:
Абе човека НЕ иска да лепи нищо иска само да дахвърля материалите и готово :lol:
Добре де, на къде може да "отплава"?
Нарежда се плътно от стена до стена и отгоре двата слоя гипсофазер.
Nqma li da vdignesh mnogo nivoto?
Не, има достатъчно място :wink:

Сега, колеги друго протеснение ми дойде на акъла - каква е вероятността да се разхлопа този под, ако не залепя фибрана за пода, единственото дето ще се лепи бъде между двата слоя гипсофазер и то ще е много тънко.

Айде бе няма ли да се изкаже някой който се занимава със сухи подове :-k
Айде, че утре отивам за гипсофазера и почвам :pal:
pipbel - майстор
Абе мене да питаш май най-добре е да го залепиш фибрана.
Ама за да не оцапаш варталъка и да чакаш да съхне не ползвай не лепило а ПУ пяна за ТИ. Много "по-сух" метод е си струва.
Виж тука http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12037
  • 1
  • 2

Тема "Сух или полусух под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: