Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нали има терАкота? От какви пари ще изолираш с найлона?
Колко дебело OSB смяташ да сложиш? OSB си е дърво и "диша", затова не е добре да е твърдо хванато.
Чаро - Акълия
Сложи фибран на целия етаж, за да избегнеш прагчетата.
Мисля че това са данни за съхранение... не те бърка след исъхването... провери- неясно е написано.
Лепни фибрана само, и метай ОСБ, подложка, ламинат. Остави фуга покрай стените, както ти каза n_a , да не се надигне ...
piteriv - специалист
Много ми се иска да залепя и ОЦБто за фибрана.И при наи-малко измятане на това ОСБ ,ако не е пристегнато към земята ще започне да се огъва нагоре надолу при ходене,не мислите ли?Или да го хвана директно с дюбели за бетона,през фибрана.Защо сте против това,споделете!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сподели, какъв е смисълът да се напъваме да мислим и да пишем, за някой който не чете отговорите!!
piteriv - специалист
Малееей.че си кибритлия :lol: Чета ги как да не ги чета,обаче имаш навика да казваш/това е така защото е така/Просто съм виждал доста изметнати ОСБта та се питам какво би станало,ако не са пристегнати към земята и се изметнат.Ако има проблем да са захванати и го знаеш и имаш желание, просто го сподели :) И благодаря!
solo5 - майстор
1. Купуваш фибран за под -5см
2. Купуваш добро флексово лепило (ISOMAT AK20, TERAKOL FLEX или друго)
3. Лепиш фибрана на пода (лепилото полагаш с гребен 8-10мм)
4. Отгореш редиш ламината
5. Забравяш за OSB-то :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
"Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 7:20 pm...........OSB си е дърво и "диша", затова не е добре да е твърдо хванато. "

Нали OSBто ти ще лежи върху фибрана, къде надолу ще се изметне?? Измята се когато е тънко, влажно и под напрежение. Ако го забодеш и му създадеш усложия за измятане, сиреч влага и температурни разлики, просто ще се надигне. Като наводнен паркет. Затова паркет, дюшеме и изобщо дървени неща се монтират с възможност за мърдане. Върху греди, с фуга покрай стени...
emil_v r - майстор
Сичко, не само дърв. неща , колега се монтира с фуга покрай стените . :evil:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Колега ше ми викаш друг път. Мен ми е хоби, ти си профи. :lol:
emil_v r - майстор
Ааъ ..другарю , спазвай правилата пиши грамотно,... ако можеш .
Тва че аз права по некоя грешка не отменя вашето задължение за правопис , моля.
Или дейстам заразително? :evil:

Компенсаторни фуги освен покр. стените ,е хубаво да турнеш и на всеки 5м. линеен размер.

Тема "Съвет за изолация на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: