Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма да ти отговоря директно, ще те попитам "какво мислиш ще стане, като монтира ламиниран паркет върху неизсъхнала замазка и втори въпрос, колко време, мислиш, че съхне замазка?"
Илиян Илиев™ - майстор
Не обърнах внимание, че човека държи на ламинат.

За теракот са достатъчни 48-72 часа. :?
Spokoiniq - майстор
Ursa или Dow високата плътност, има на 2 см.Може да ги залепиш на пода на гребен с подходящо флексово лепило, отгоре подложката за ламината(читава разбора се, не от дваисе стотинки метъра) и редиш след някой ден.Ламината ще ти играе като площ, разпределяща натиска , така че да не хлътва.Сега ще ме оплюят, но при такава потенциално еластична основа бил избрал ламинат с лепене(по принцип изобщо не го уважавам, ама като си държиш на него...).
solo5 - майстор
според мен за подовото без фибран
той се слага за изолация
какво ще им изолираш на тръбите :?
а и без това нямаш достатъчно височина
за подово обаче се използват малко по-качествени флексови лепила
ама нека някой спец в тази материя да се изкаже
Илиян Илиев™ - майстор
Ако поддава на къртене съществуващата замазка си вкопай тръбите в нея и после си лепи ламината на спокойствие. За по-лесно можеш да очертаеш от двете страни на тръбата. След това я отместваш да не пречи и с ъглошлайф и диамантен диск режеш по двете линии. След това с чука и секача или някое по-нежно канго избиваш това в средата.

Кофтито е че помещението е затворено, а се вдига много пепеляк. По принцип си има едни машинки за такъв вид рязания без да вдигат пепеляк, но не знам как им викат.
solo5 написа:
според мен за подовото без фибран
той се слага за изолация
какво ще им изолираш на тръбите :?
а и без това нямаш достатъчно височина
за подово обаче се използват малко по-качествени флексови лепила
ама нека някой спец в тази материя да се изкаже
не искам фибран за изолация а за да ми повдигне нивото на пода,в момента под входната врата има отвор 3 см,а и на балконските врати отдолу има доста разстояние.Така че реших да положа тръбите направо на съществуващата замазка и след това да направя допълнителна замазка 2 см,но сега майстори ми казаха че циментова замазка трябва да чакам доста време да съхне,а и в момента това студено време дали няма да заледи и да се напука? За това реших да попитам дали може да се сложи от този розовия фибран или има някакво друга възможност да повдигна пода с 2 см.Тоя фибран като се опира до топлите тръби дали няма да се деформира? Дали да не викам майстора и два кубика смес за замазка и да започва,че лятото трябва да обзавеждам.
Spokoiniq - майстор
Щом е до лятото си направи замазка с добавки за по-бързо съхнене, и не прави половинчати работи.Има и нелош начин да спестиш многото вода, а и цимент.Купуваш си керамзит(Топливо все още го продавт, на чували) и правиш с него замазката.Навремето се ползваше за топлоизолации за под, не е суперефективен, но за пълнител в случая е идеален и ще изсъхне по-бързо, правил съм го.
sasooooooooo - "специалист"
И аз ти предлагам замазка.
Обаче на снимките май се вижда, че тръбите не са вкопани хич. Въобще ли нямаш замазка?
Мисля, че е по добре на тръбите да им сложиш някаква изолация, били то и с гофре.
Успех!
Spokoiniq написа:
Щом е до лятото си направи замазка с добавки за по-бързо съхнене, и не прави половинчати работи.Има и нелош начин да спестиш многото вода, а и цимент.Купуваш си керамзит(Топливо все още го продавт, на чували) и правиш с него замазката.Навремето се ползваше за топлоизолации за под, не е суперефективен, но за пълнител в случая е идеален и ще изсъхне по-бързо, правил съм го.
благодаря това беше и първоначалния ми замисъл
sasooooooooo написа:
И аз ти предлагам замазка.
Обаче на снимките май се вижда, че тръбите не са вкопани хич. Въобще ли нямаш замазка?
Мисля, че е по добре на тръбите да им сложиш някаква изолация, били то и с гофре.
Успех!
да тръбите не са вкопани а са положени направо върху замазката.Не ми се копаше,а и гофрето го спестих-тръбите ще действат и като подово,а и с гофрето трябва замазката да е 3 см

Тема "здравина на фибрана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: