• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да мръдне до 15мм. Повече няма да и разрешавате.
"ако се приеме че пода е изключително неравен и крив".... Като краен резултат ще имаш подът на класната си стая. Спомняш ли си я? Та вземи си изравни до поносимо ниво основата.
Ааа това с разстоянието между скарата и пода не го разбрах. Искаш да ти пружинира? Активен под! Хей!
ribnikolaevi - майстор
Благодаря, че поддържаш темата активна и по този начин стои отгоре и може специалисти да я визят и да решат да се изкажат :lol:
parketmilanov - специалист
така направения под става прекрасно , единствено ако бюджетно е по расточително слевете над ватата или перлита да е шперплат -многослоен буков 20 мм .а между двата слоя шперплат да има малко лепило и с винтове за дърво ,лепилото може да е тънък слой пва лепило или най добре полиуретаново двукомпонетнно ,а за шумоизолацията под гредичките се слагаше нещо ама кой да помни .....трябва да питаш някой който се занимава с студиа там подовете са особлени хем подобни хем различни .....
поздрави
Б.
prascho - майстор
panalov написа:
Идеята ми е такава. Върху стоманобетонна плоча да се положат дървени кадрони с размер 30,40,50/50 мм през 50см ,като се анкерират за плочата и съответно се нилелират .Между кадроните се поставя топлоизолация чиято дебелина съответства на дебелината на кадроните или е по-добре да се изпълнят с перлит.
След това върху тях се слага OSB 11мм ,като снаждането става задължително на кадроните.Като последно се полага естествен паркет чрез лепене на паркетините директно върху OSB-то.
Според мен това е по сух под от който и да е било ,без да засягам никого.
Описаната технология е сух под, но не мога да се съглася, че е най-доброто, което може да се окачестви като сух под. Фен съм на плаващия под тъй като освен топлоизолацията, която е характерна за сух под има едно незаменимо предимство и то е шумопоглъщаемостта.
panalov - специалист
prascho написа:
Описаната технология е сух под,
.
Това е идея за бърз монтаж на паркет за да се чака да съхне замазката шест месеца например.
Без претенции за шумоизолоция ,пък няма да се играе хоро върху този под.
:)
И е значително по евтино решение от "плаващия под"
parketmilanov - специалист
не съм съгласен че няма да има никаква шумоизолация..но така или иначе буджетно е приемлив вариант.можеш да се консултиираш с динакорд ,там могат да ти предложат наистина доказан под с реална шумоизолация....пък може и да не е съфсем скъпо...знае ли човек от къде ще му дойде пълнотата.....;)
  • 1
  • 2

Тема "Естествен паркет върху OSB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: