• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
niki_sap - специалист
Според мен това, което искаш е трудно изпълнимо жърху гредоред. Не съм майстор или специалист. Логиката ми е, че това са практически тънки пластмаси, които се полагат на място и се получава еднородна повърхност без фуги и т.н. Съответно предполагам се изисква идеално права и гладка повърхност върху която да се положи. Съответно при гредореда може да се наложи първо да се направи някакъв тип сух под за изравняване и след това да се положи това. Не съм сигурен до колко би било финансово оправдано. Съответно, ако си се спряла на точно този ефект можеш да го постигнеш почти същия и с по-евтини и "класически" методи - има хиляди разновидности на ламиниран паркет, включително имитиращ показаното на знимката. Има и балатуми. А цената ще бъде съвсем различна.
Съвсем отделен разговор е защо си се спряла на тази настилка за спалня, при положение, че тя се използва главно за офиси, магазини и болници - студена е, драска се, изисква поддръжка (може би си виждала големите почистващи и полиращи машини в Била например). Ако е само заради снимката, която си сложила - това е реклама, пипната сериозно с компютър и рискуваш да останеш сериозно разочарована наживо... особено за спалнята. Моето лично мнение е, че за спалня, особено след като си на гредоред е най-добре да търсиш естествени материали - мокет, паркет, може би ламинат и килими.
Здравейте! Ако може някой да помогне, ще съм благодарен. Аз също имам стара къща за ремонт, която е с гредоред и дюшеме. Какво бихте ме посъветвали за пода? Мисля да слагам ламиниран паркет, но се опасявам, че сега скърца като се върви, а само с ламинат, без обработка ще е нещо непоносимо.
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=50&t=40085&p=452993&hilit=%D0%B4%D1%8E%D1%88%D0%B5%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D1%8F%D0%BD%D0%B0#p452993
  • 1
  • 2

Тема "гредоред и саморазливащ под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: