• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
За 8 милиметровия мога да споделе, че не е лош, здраво покритие и учудващо здрава основа по ръбовете. Обаче трудно се работи с него, иска много повече "бой" на клика, за да закопчее. На един обект имахме проблем с партидата, един и същи номер, две различни разцветки, но предполагам е било нещо инцидентно.
22-23 лева ми се вижда много ниска цена за 12 мм. Кой клас на износоустойчивост е? АС3/4/5 (31/32/33)?
parketmilanov - специалист
тук по наше село/софия/не съм виждал такъв или просто не ми е попадал на сгодна ценичка.предполагам по варненско по го има така че никакви наблюдения нямам но колегата чефо е спец и може да му се вярва на 100%
sasooooooooo - "специалист"
Колега, ще се изкажеш ли и по моята тема :arrow:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Chefo77 - майстор
явор написа:
като имам време ще ида да го видя колко износоустойчив е,а цената ми е останала в акъла,че е такава.Може и повече да е,но при всички случей е под 30лв.А това,че се работи трудно май не означава,че е некачествен или съм в грешка.Хареса ми също това,че е на по малки размери от стандартния ламинат.
Ооо, не съм казал, че е лошо! Просто риска да се повреди дъска при монтажа е много по-голям, отколкото при лесно закопчаващ се ламинат. Задължително си намери право (ама наистина право) трупче от бук например, с форма на паралелепипед и размери около 15х5 см, с което да причукваш където се наложи. И дръж трупчето плътно прилепнало до дъската, дори и малък ъгъл може да повреди ламината. И успех!

Боби, Полекс ги внасят тези ламинати.
ribnikolaevi - майстор
Фирма Borа - Габрово, управител Тодор Колев. Знаете ли нещо за тази фабрика. Паркетите не са им основна дейност, а мебелите. Това което бяха показали на Стройко не впечатлаваше, но цената впечатлява (а вече избрах паркет по добра мостра и бях разочарован).
Това което ми хареса е, че предлагат първо качество паркет 1100/120/22 за 55 лева.
http://bora.dir.bg/ - ей това им е сайта
Честно казано факта, че Стил-М продава тяхна продукция ми вдъхва доверие, само че те продават мебелите им ...
честно казано за пръв път чувам за тази фабрика, но така или иначе машините които правят мебели масив могат да правят и дюшемета, въпроса е какво значи първо качество /трябва да има референция/колко голями чвочета /ако ги има/колко процента беловина което е приблизителна величина но така или иначе по-добрите фабрики почти го спазват, сухота и геометрия на материала.....
ribnikolaevi - майстор
Твърдяха, че чворчета няма да има въобще. Остава геометрията и сухотата. Имали сушилни ...
чакаме снимки на процеса на монтажа , ако имаш питания сФиркай :)
ribnikolaevi - майстор
Ооо, монтажа е още далеч ... Кажи какво да гледам, кое е важното? Нещо което лаик (аз) не бих се сетил.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: