• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
симо картона - помощник
Извинявам се,да попитам и аз.Стар ясенов пакет,на 10г. е пренареден и залепен с двукомпонентно лепило в началото на лятото.От есента отвори на места фуги.Не съм сигурен дали отвори или просто на места падна кита.Паркета не е отлепен.Интересува ме с какво да ги попълня и на какво се дължи отварянето на фуги.
Chefo77 - майстор
симо картона написа:
Извинявам се,да попитам и аз.Стар ясенов пакет,на 10г. е пренареден и залепен с двукомпонентно лепило в началото на лятото.От есента отвори на места фуги.Не съм сигурен дали отвори или просто на места падна кита.Паркета не е отлепен.Интересува ме с какво да ги попълня и на какво се дължи отварянето на фуги.
Дължи се на топлото време, но най-вече на това, че вероятно колегите са използвали по-евтини смеси за фугирането - скъпите са по-еластични. Не мога да ги виня обаче, защото при действия върху стар паркет рядко се получават толкова малки фуги, че да е финансово оправдано използването на еластични. Говорим за голяма разлика в цената!
Може да се реши с близък цвят кит за дърво или цветен силикон. Играчка е - имайте предвид.
симо картона - помощник
Сложихме лак бона мега 3 ръце, като преди това грундираха с нещо бона точно за целта.Фугиращата смес мисля беше пак фирмена.Фугите са като косъм.Дали като дойде пак лято няма да се затворят.Има само на две паркетини фуга,колкото да влезе нокът.
Chefo77 - майстор
Значи всичко е направено както трябва, причините не би трябвало да са във фугиращата смес ...
Може би прекалено разсъхване ...
Локално ли е, или го наблюдавате в цялата стая? Да не минават някакви тръби отдолу?
Обърнахте ли се към фирмата, която извърши услугата, какво е тяхното мнение по въпроса?
nasco2 - специалист
На Бона фугиращата смес не е достатъчно здрава, за ясена подходящ цвят има на Penosil.
симо картона - помощник
Според паркетаджията се дължи на ниската влажност в помещението,тя е около 15-20%.Според него пролетта,като се спре отоплението и се повиши влажността,фугите ще се затворят.Дали е така.
Chefo77 - майстор
симо картона написа:
Според паркетаджията се дължи на ниската влажност в помещението,тя е около 15-20%.Според него пролетта,като се спре отоплението и се повиши влажността,фугите ще се затворят.Дали е така.
Има логика в думите му - ако наистина поддържате такава влажност, е напълно възможно.

Насе, фугиращата на Бона е страхотна, говоря за новата. Само дето не е добре да се фугират големи фуги, потъва.
симо картона - помощник
Прав си потъва и затова го фугираха три ръце,почти като картон.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със фуги на ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: