Много интересна и все по-често дискутирана тема.
За два часа, но не и ако не съм професионалист (занимавам се с електроника) и в същото време живея в тази стая, така че е пълна с мебели :)

Ще обмисля и варианта с по-дебел фибран и този с поставяне върху стария паркет. Имам още време. Утре предстои довършване на изолация на външните стени. През седмицата ще купя ламината и останалите материали и после ще видим какво ще стане.
Chefo77 - майстор
А защо държиш да е от Практикер? Дай цена за това, което си харесал и може да измислим нещо на Classen, да речем :) Може и на Kaindl да има подходяща оферта...
И за подложката ми се струва, че ще дадем по-добра цена. За 5 мм какви пари искат?
Надявам се, че не е проблем обръщението ("ти")!
Вече взех да свиквам, че почти всички в интернет си говорят на "ти". Когато разговорът е културен, нямам проблем с това.

На темата. Цената не е нещо, което ме притеснява чак толкова. Просто не смятам да влагам твърде много средства в пода, но искам все пак да е добре направен и здрав. Спрях се на ламинат вместо паркет (говоря за паркета, който е на плоскости като ламината и се продава готов лакиран) заради 3 пъти по-ниската цена. Не съм решил дали ще е от Практикер. Просто там видях много голям избор. Близо до нас има магазин за ламинат, който има също доста голям избор и мисля да разгледам и там. За съжаление не знам точните марки, които предлагат. Цената на ламината, който гледах в Практикер е 15-20 лева на квадратен метър. Подложката беше нещо от порядъка на 5 лева на квадрат, но не помня вече. Препоръчай ми марка и кажи къде да го намеря и ще отида да разгледам.

П.П.
Остана малко време да се разровя из интернет. Магазинът, който ми е най-близо е BERG. В него се предлагат марки Kronotex (американска) и PERGO (шведска). Нищо не ми говорят като качество, но специалистите тук сигурно ги познават добре. Друг магазин, който намерих е Гергана-81. Там се предлагат отново Kronotex и Kronoswiss (като в Практикер). Мисля първо да разгледам първия магазин, защото ми е на по-малко от 5 минути пеша и мога лесно да си пренеса материалите. Коя от двете предлагани марки бихте препоръчали?
Chefo77 - майстор
Значи в такъв случай пресичаш улицата и се озоваваш в Силмар - там ще ти предложат и всичко, което можеш да намериш и в BERG, и други ламинати. Classen в момента предлагат много добър ламинат с импрегниран клик (защитен от влага), с добра сглобка и добра палитра. Малко по-нагоре като качество (но и като цена) е Tarkett. И двата можеш да ги намериш в посочения магазин.
Иначе аз съм фен на Kaindl, но не мога да ти гарантирам, че представителя за Варна ще ти достави перфектен ламинат :(
Практикер имат лошия навик да обират второто качество от някои партиди и да го продават на суперпромоции. Като изключим тези, които стоят наредени в средата на коридорите, другите им ламинати изобщо не са евтини. А пък да искаш 5 лева на квадрат за нещо, което може да бъде намерено за 1.50 в по-малки магазини, е кощунство :(
Bambookita - специалист
Бягай далече от БЕРГ.
Bambookita написа:
Бягай далече от БЕРГ.
Защо така? Имам един приятел, който си купи ламинат от тях и остана много доволен. Ходих у тях и го гледах и аз. Наистина си беше чудесен.

Chefo77 ще проверя и този магазин. Бях забравил, че е там :) Благодаря и за конкретните препоръки. Утре се каня да разгледам какво има в двата магазина след работа и в близките дни ще премина към покупка, че да отлежи малко на място преди поставянето.

П.П. (14.09.2010)
Днес поръчах ламината и утре ще отида да си го взема от склада. Накрая се спрях на Classen и се надявам изборът ми да е добър. Определено не е нещо евтино, така че се очаква да е качествено. Остава само да го сложа на мястото му както трябва :)
BLUEFEN - специалист
ти хубаво си поръчал ламината , ама аз дали ще ти го дам? :lol:

иначе, за classen-a определено не си направил грешка
Ами платил съм си го, така че възнамерявам да си го взема :)

Като го наредя може да кача някоя снимка от резултата, а защо не и от разрушаването преди това :)
BLUEFEN - специалист
щом си го платил ще ти го дам :lol: , я кажи какъв модел ламинат на classen си избра.
Chefo77 - майстор
BLUEFEN написа:
щом си го платил ще ти го дам :lol: , я кажи какъв модел ламинат на classen си избра.
Тъкмо щях да звъня на шефа ти или на мацката в магазина да ти издърпат ушите :) :)

Колега, радвам се, че си ме послушал - това може само да ме ласкае :) Имай предвид, че повечето ламинати на Classen са на десЕни, т.е. дъските са в няколко шарки (примерно 8 вида) и еднаквите шарки могат да продължават една в друга, като това "образува" една мноооого дълга дъска. Нещо такова:

Изображение Изображение

Успех с реденето :)

Тема "Смяна на паркет масив с ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: