Много интересна и все по-често дискутирана тема.
evdoki - специалист
Стефан написа:
А каква е поносимостта му към влага? Мисля, че не съм срещал коментари по въпроса!
Продават се и влагоустойчиви ОСБ плоскости.Виждал съм как направиха кофраж на 200 кв.м плоча от тях.Декофрираха и след това ги наковаха на покрив,вместо ламперия.
Стефан написа:
За мене това е нещо фалшименто, много модерно напоследък. Най-вече с дървените бунгала, дето им казват "сглобяеми къщи". Това е нещо като стария талашит, но с по-едри изрезки. Но при всички случаи си е материал от отпадъчни продукти от дърводобива.
OSB-oriented strand board-или плоскост с ориентирани частици-най общо некачествен дървен материал /тези дървета, от които няма да излязат много дъски/-се вкарват в раздробяваща машина ,която ги прави на парчета.И после пак като ПДЧ-преси,лепила...
atos - помощник
Стефан написа:
А каква е поносимостта му към влага? Мисля, че не съм срещал коментари по въпроса!
Пази го от влага и вода , а плоскостите за кофраж са нещо коренно различно , като структора и материал....
velsi - Почетен майстор
Погледни например тука.
Стефан - майстор
Абе, velsi! Що ме хвърляш в оркестъра, като съм Тома неверни? Аз, докато лично не проверя нещо, не му се доверявам!
Пример:
от реклама преди време си купих влагоустойчив ламинат, на доста солена цена. Немски!!! Сложих няколко изрезки в кофа с вода. Познай от 3 пъти какво видях на сутринта???
velsi - Почетен майстор
Е, щом е така грабвай парче OSB и действай. Аз ти дадох линк с данни, за да ти спестя търсенето. Пък ти вече ако искаш вярвай, ако искаш недей.
Тани - модератор
Стефан написа:
Абе, velsi! Що ме хвърляш в оркестъра, като съм Тома неверни? Аз, докато лично не проверя нещо, не му се доверявам!
Пример:
от реклама преди време си купих влагоустойчив ламинат, на доста солена цена. Немски!!! Сложих няколко изрезки в кофа с вода. Познай от 3 пъти какво видях на сутринта???

Абсолютно си прав Стефане! И аз не вярвам вече! Отивам през зимата в магазина и искам непромокаеми яке , панталон и ботуши . Облякох ги и отидох да поплувам и каква беше изненадата ми - станах вир вода , а уж били непромокаеми - лъжа и измама! Абе аз още като ги купувах се зачудих как ще ги пера , ако не мога да ги намокря ? Хем се бях зарекъл да не вярван на всичко писано откакто видях на една табела "ЖЕНИ" , а то като влезнах - кенеф!

А сега по въпроса , мога ли да накова OSB направо върху старото дюшеме и какво безцветно покритие да му нанеса отгоре?
bisplus - специалист
мога ли да накова OSB направо върху старото дюшеме и какво безцветно покритие да му нанеса отгоре?
Според мен няма да има никакъв проблем да го наковеш върху дюшемето! Има OSB спецялно за под, плоскостите са по гладки от обикновенните, а за покритието може да използваш лак за паркет с втвърдител.
masteradmin - майстор
до сега не съм виждал гол под от OSB, винаги го покриват с нещо. Може би не е достатъчно гладък или достатъчно износоустойчив. незнам но има нещо
bisplus - специалист
Има такиваплоскости за спецялно за под..достаса гладки но и с малко по завишена цена.
Тани - модератор
bisplus написа:
Има такиваплоскости за спецялно за под..достаса гладки но и с малко по завишена цена.
Ще ти бъда благодарен , ако можеш да ми кажеш нещо повече за тези плоскости - наименование , цена! Къде мога да ги намеря в Пловдив евентуално?

Тема "Фибран + осб + ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: