infomar написа:Идващата седмица ще отида и направя снимки.Щом има "някакви дъски", тогава си остава вече описаният от мен детайл с посипката. Посипката се използва точно за нивелиране и основа на подовите елементи. Продължавате да казвате ГК ... надявам се, че изяснихме - нужният материал в никакъв случай не е гипсокартон, а гипсофазер за под. Идеята на Плаващ под е, че може да обира температурни деформации и движения и слягания на конструкцията, което за въпросната къща ми се струва доста важно. Опасност от "потъне" и "изплава" не съществува. Ще очаквам снимковият материал.
Има някакви дъски, но не са в първа младост и не бих разчитал на тях, въпреки, че не са за изхвърляне. Не знам и доколко пода е равен/нивелиран. Ако приема оптимален вариант - равен под, сравнително запазени дъски, то може да поставя ГК директно върху тях, но ме безпокои, че няма да прилягат 100% върху пода а на отделни места. Затова ми се иска да има някаква междинна посипка. Не ми харесва обаче самото понятие - "плаващ под", което ме навежда на вероятността, ако теглото в единият край вследствие на някаква постоянна тежест натисне пода, той да "потъне" а в срещуположният край да "изплава".
Хубаво беше ако някой експлоатира вече направен подобен под да сподели резултати.
Поздрави