• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
chapara - майстор
BAlexandrov написа:
Здрасти, ценя мнението ти, защото преди време ми беше услужил с една лепачка :prayer:

Звучи много добре това, но не знам как ще се съчетае със замазка отгоре и дали му трябва изобщо.
Другото е, че една доза е 32 кг и в порядъка на 200 лв. При дадената разходна норма 2 кг на квадрат за мм. - на мен ми трябват 6 кг - ако на някой му се намират останали :-D
Здравей, никове не помня, но се сетих по случая. Ако не си зазорил, трябва да проверя дали имам половин разфасовка. Мисля че се намира. А на теб 6 кг няма да ти стигнат за две ръце, за да стане богато. С нея можеш при по голямо внимание и наслояване да поправиш и наклона :wink:
BAlexandrov - специалист
Намерих си темата от мин. година - тогава се объркаха плановете, та сега е отново на дневен ред :lol:

Последно с Изомраз мисля, но леко ме съмнява, че ще ми стигне кофа 10 кг... на някой да са му останали 15 кг излишни? :prayer:

Под него на старите плочки дали да ги мажа с бетонконтакт...май няма нужда. Трябва ли армиране с някаква мрежа?

Остава въпросът и дали е практично изкуствена трева отгоре? На тази тераса влиза сняг и вода, но само ако вали настрани, но искам да съм сигурен че се отича и че тревата няма да задържа водата - няма ли си разстояние за дренаж отдолу?
VLADO66 - майстор
Има си технология и разходни норми.На сайта им ще ги видиш.
chapara - майстор
viewtopic.php?f=29&t=13757&p=612206&hilit=%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3#p612206

:roll: :wink:
Бетонконтакт.
Подравни с това Изображение
Хидроизолирай и декинга :wink:
BAlexandrov - специалист
Благодаря, започнах я! :)
Почистих и боро контакт сега, утре замазката - това е основното да успея да направя наклоните.

Хидроизолация още не съм взел - утре ще ходя да търся. Ако на някой му се намира излишна хидроизолация и парчета декинг/изкуствена трева да свирка - 3 квадрата тераса е и е зор за малки количества.
BAlexandrov - специалист
В крайна сметка минах първо с Боро циментова шпакловка за външни стени и мокри помещения - уж и хидроустойчива. Голям зор видях с наклоните ... мани мани хич не ме бива, но в крайна сметка достигнах задоволително положение на третия път :weedman:
За хидроизолация взех пак Боро Аквастоп 1 - уж циментова и по-здрава за ходене, а и няма нужда да е чак толкова устойчива - не е басейн, а и има отдолу друга устойчива замазка и плочки... обаче не мога да я препоръчам - работих в дъждовно време, поливах я по един път допълнително и все пак се напуква. Изглежда става доста твърда и крехка - три слоя направих и все се напукват. Доста фини са последно пукнатините така че така я оставям и квото е това...
Мислех за декинг, обаче при този крив под ще се клатят плочките - ще трябва доста нивелиране и играчка, а вече ми писна. Остана последно като си дойде жената да избере каква трева иска - в Домко видях няколко по 10 лв/кв, които биват, но доста остри седят...как ще е за ходене не знам ама поне лесно се слага и лесно се маха :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Циментиране на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: