• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
estorm - специалист
Бих искал това да направя, но гредите върху които лежи са криви. На много места който го е правил е ползвал ками и летвички почти навсякъде. Ако махна всичко това не ми се иска по същия начин да го правя. Пък и на стените имам картон на конструкция в долната си част е хваната към дюшемето. Мислех да махам дюшемето пускайки един циркуляр но и с него не мога да режа плътно покрай стената а на едни 3см от нея. Затова се замислям за ОСБ отгоре.
vesel - специалист
estorm написа:
Да, станало е много хубаво. Не ми е много ясно керамзита или перлита е за предпочитане.
Имат ли голяма разлика в цената и във времето кое е по сигурно откъм евентуално стареене и свиване.
Перлита поддава във времето, лично наблюдение :roll:
N.Georgiev - специалист
То и бетона поддава и аз взех да поддавам ,няма нищо вечно особено ако не е направено както трябва .
apel - напреднал
Изображение
Какъв е точно този керамзит, доста ситен, като трици стои? Ползвам съм керамзит за дренаж, но изглеждаше съвсем различно от това на снимката?.
tanosliven - специалист
Ако използваме OSB трябва да имаме предвид че се подува от влагата.Не е лепено с D4.
N.Georgiev - специалист
apel написа:
Изображение
Какъв е точно този керамзит, доста ситен, като трици стои? Ползвам съм керамзит за дренаж, но изглеждаше съвсем различно от това на снимката?.
На кнауф е
apel - напреднал
Какво точно пише на торбата?
prascho - майстор
Това е "Aquapanel" - оригиналната посипка на Кнауф за сух под.

http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/Ausg ... ERlast.pdf

Преди няколко години, като купувах материалите посипката трудно се намираше по складовете и цената бе двойна спрямо тази на керамзит ситна фракция.

П.П. Примерно цена на Аквапанела - 380-400 лв/м3, цена на керамзит 180-200 лв/м3.

Относно предпоръките за сух под схемата е:

Аквапанел /по-висока цена/ -----> керамзит ситна фракция /български еквивалент, става стабилно/ ---> обикновен перлит /аз не бих го ползвал; по-трудно се работи с него и ми се види по нестабилно/
gechev - специалист
Керамзита има кафяв, като на тухла цвят. Има и доста по ниска хигроскопичност от перлит и вермикулит. Перлита има светъл цвят, като показания на снимката материал на Кнауф. Много хигроскопичен, като дълго време задържа влагата в себе си и е опасен за подпаркетно пространство. Лек като материал, но лесно се троши и променя свойствата си.
N.Georgiev - специалист
apel написа:
Какво точно пише на торбата?
Мислиш ли че си пазя торбите от материалите ?
  • 1
  • 2

Тема "Как да изравня криво дюшеме за ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: