Много интересна и все по-често дискутирана тема.
torbalan - Дървен философ
Малии аз бях разбрал, че само в спалнята ще се повдига пода, където минава тръбата...

Ми те вратите ще станат прекалено ниски....
Фърбата - специалист
rendo написа:
Когато се прави такава реконструкция се прави канал където да минат тръбите като се прореже замаската тя обикновенно е м/у 3 и 15 см. -това се прави с цел да се спечели всеки сантиметър за да има минимално повдигане на пода.
тук дори не си е направил труда да махне балатума отдолу :lol:
И аз си го помислих това. Хайде- в единия край- заради наклона ще дойде високо тръбата, но в другия, там, където се зауства- трябва да се направи възможно най- ниско- с къртене на каналче ...
SabiTo - помощник
Не отбелязах, че проблема произлиза от това, че банята е с по-високо ниво от всички стаи и коридори. А тръбата за обратна вода се свързва с банята и тъй като там нивото е по-високо, то и тръбата където трябва да се свърже е по нависоко. В смисъл както колегата се беше изразил по-горе в мнението си, там където се "зауства" тръбата не е ниско долу, а е в банята, където нивото пак е по-високо и тръбата към която искаме да се включим съответно е на високо, а не ниско долу. Ох съжалявам, че не се изразявам правилно, но все пак съм жена и то руса :), както и да е. И затова нямаше как да се вкопаят тръбите в пода.
Направо така съм се отчаяла, че .....
Прави сте и за вратата... Нивото като се вдигне и касата на вратата ще трябва да се изкърти отгоре....
Относно повдигането, няма да е на целия апартамент, а само на въпросната стая.
Ще направя скица на апартамента и от къде минава тръбата и ще я прикача и нея.
nikolson - майстор
SabiTo написа:
но все пак съм жена и то руса :), както и да е. И затова нямаше как да се вкопаят тръбите в пода.
Нивото като се вдигне и касата на вратата ще трябва да се изкърти отгоре..
И какво мислиш, че има над касата???
Това ще бъде следващата яма за пари. Също като прекарването на тръбата по този начин.
rendo - специалист
Отново се обърни към майстора си

В този случай се отваря 110-тката (голямата тръба :D ) слага се заустването по ниско и проблема е решен

Проблема е, че работата е неприятна и не много лесна - за целта се иска майстора да е мераклия , а клиента да прежали някой лев който би бил "капка в морето" в сравнение с разходите по замаската на целия апартамент ;)
Последна промяна от rendo на ср апр 20, 2016 10:57 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
nikolson написа:
...
И какво мислиш, че има над касата???
...
Над касата е панел. Тук една колежка изряза всичките каси в нейната панелка.
Ако е само за спалнята - вратата може да остане ниска. Ще се излиза с навеждане... Влизането е по-лесно.

Аз си го представям с греди, върху тях два пласта ОСБ, а най-отгоре дюшеме на кръст спрямо гредите...

Не е идеалния сух под, но според мен може сравнително лесно да се реализира.

Виж от към пари - само дюшемето с материалите е от порядъка на стотина и нагоре лева...
p.v.x - майстор
Има вариант да се върти по стената с предстенка..Но обема на стаите ще се намали. :rock:
SabiTo - помощник
p.v.x написа:
Има вариант да се върти по стената с предстенка..Но обема на стаите ще се намали. :rock:
По този начин исках първоначално, но майстора ме увери, че много има да се обикаля и по земята е най-добре. Именно защото три стени ще се стеснят и пътя на водата става с много чупки и много дълъг, затова накрая ме съгласи да е по земята. Но ми каза, че ще е 5-6 сантиметра макс, но като почна да кърти и да търси въпросното свързване с банята ( която и тя е с ниво 10 санта повдигната и нейните тръби са по горе, от нивото на въпросната стая която пресичат тръбите). И точно затова сега стана по този начин, при който стана така, че 15 см трябва да се повдигне пода.
Последна промяна от SabiTo на ср апр 20, 2016 11:34 am, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
На банята ще се прави ли ремонт?
SabiTo - помощник
Ето я схемата на апартамента.

Въпросната тръба за обратната вода тръгва от точка 1 и стига до точка 4. Точка 2 е сифона на банята, а точка 3 е мястото където беше мивката в бившата вече кухня.
Прикачвам и снимка от пода на банята да се види, че и той е повдигнат още когато се е строял блока.

Прикачен файл

13020577_1368995666459431_1374542842_n.jpg
13020577_1368995666459431_1374542842_n.jpg (73.49 KиБ) Видяна 6558 пъти

Прикачен файл

13045418_1368995683126096_438369450_n.jpg
13045418_1368995683126096_438369450_n.jpg (52.36 KиБ) Видяна 6558 пъти

Прикачен файл

shema_apartament.jpg
shema_apartament.jpg (56.17 KиБ) Видяна 6558 пъти

Тема "Повдигане на под с 15 см." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: