Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ср окт 02, 2024 1:47 pmstefanjor написа:
Това също е вариант- особено че помещението ще се ползва от деца.
Не съм сигурен само какви са му изолационните характеристики.
viewtopic.php?f=50&t=72774#p1178317
Добри са. Ако не същите, то са подобни на 99%.
Татамито е още по скъпо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Затвори го отдолу, накови плътно
gogo7777 - майстор
Аз бих го оставил така. Децата не понасят топло....ама кой ги пита. Едни чорапки вършат чудеса. :wink:
шоп - майстор
Щом не искаш да махаш дюшемето варианта остава работа отдолу.
Имаш място. Ако искаш може да налепиш 1-2-3 слоя фибран 5 см запенен и с разминати фуги.

Лично на твое място бих направил друго ( и съм го правил няколко пъти)
Безшевна полиуретанова изолация. Има доста производители. Аз ползвам полинор. Според квадратурата и дебелината има хоби комплекти. 1 кашон с 12 флакона ще ти стигне.

30 мин работа с очила, маска и защитни дрехи и си решаваш проблема.
kalin72 - майстор
Да, безшевната полиуретанова изолация върши работа, аз ползвам на Акфикс. Но наистина, не се бях замислил да се навра отдолу и да пръскам...ще стана целия в пяна, но кво пък...най-оптимално ми се вижда решението, заедно с тези пъзел изолационни плоскости върху дюшемето...
ivanovbg - майстор
ср окт 02, 2024 5:54 pmkalin72 написа:
Да, безшевната полиуретанова изолация върши работа, аз ползвам на Акфикс. Но наистина, не се бях замислил да се навра отдолу и да пръскам...ще стана целия в пяна, но кво пък...най-оптимално ми се вижда решението, заедно с тези пъзел изолационни плоскости върху дюшемето...
Отдолу с пяна ще е ок, но ако го затвориш с гума и отгоре да не почне да гние.
Всъщност дюшемето си е достатъчна изолация стига да не духа през него.
Не съм чувал за херметично дюшеме.
Бих го оставил така, ако отдолу е уплътнено. Щом търси решение, значи си има кусур.
Работа отдолу
viewtopic.php?f=50&t=72774#p1178320
плюс препоръките на Шоп, плюс още малко детска настилка и нещата ще се получат, мисля.
За да "диша" дюшемето, може да се оставят по десетина сантиметра покрай стените.
Това за спокойствието на Иванов, освен че самата настилка е на съставни части, които няма как да са супер уплътнени помежду си.
kalin72 - майстор
Не, не, няма кусури дюшемето, просто зимата се усеща студ отдолу, това е. Сега ще го направя както Шоп каза, само отдолу с пяната.
Може после да наковеш, както писа Кака.
Пяната принципно старее, та е хубаво да се "затвори" с нещо вържу самата пяна.
gogo7777 - майстор
Ще стане хубаво убежище за гризачи и др. гадинки
:drinkers:

Тема "Топла настилка върху дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: