Много интересна и все по-често дискутирана тема.
gecata1059 - специалист
Аз виждам дюшаме на конструкция, отгоре осб и ламинат. Ако се махне ламината и осб не поддава и не скърца дюшамето отдоло ,не може ли паркета да се нареди върху осб направо. :?
zz_stefanov - майстор
нед яну 12, 2025 9:45 amgecata1059 написа:
Аз виждам дюшаме на конструкция, отгоре осб и ламинат. Ако се махне ламината и осб не поддава и не скърца дюшамето отдоло ,не може ли паркета да се нареди върху осб направо. :?
Което предполага, че отдолу може да е позагнило заради запечатването с ламинат отгоре. Новия трислоен паркет колко е дишащ не знам, но няма ли проветрение или пароизолация от най отдолу , конструкцията ще си гние тихо отдолу. Ако е носещ гредоред става още по зле.

Та автора за това го питат за подробности.
chapara - майстор
нед яну 12, 2025 2:02 amChefo77 написа:
И като е на етаж, какво? Мислиш, че това, което е отдолу, е добре да остане и върху него да хвърли столевките ли?
Не предполагай аз какво мисля, защото нищо до сега не съм предложил!
Като гледам и останалите мислят по нещо, но градивно.Попитах, както се прави, а ти се изтласка😄
Нямам нужда да предполагам. Имам търпение да изчакам отговора и тогава да се опитам със съвет. Като гледам питащия не се е разбързал, и аз също. Можеш да се изтласкваш без да ме цитираш, нали? Къде съм казал да остави гнило? Хайде малко в час!
Chefo77 - майстор
нед яну 12, 2025 12:41 pmchapara написа:
нед яну 12, 2025 2:02 amChefo77 написа:
И като е на етаж, какво? Мислиш, че това, което е отдолу, е добре да остане и върху него да хвърли столевките ли?
Не предполагай аз какво мисля, защото нищо до сега не съм предложил!
Като гледам и останалите мислят по нещо, но градивно.Попитах, както се прави, а ти се изтласка😄
Нямам нужда да предполагам. Имам търпение да изчакам отговора и тогава да се опитам със съвет. Като гледам питащия не се е разбързал, и аз също. Можеш да се изтласкваш без да ме цитираш, нали? Къде съм казал да остави гнило? Хайде малко в час!
Аз такива неща отдолу съм виждал, сигурен съм, че и ти си виждал. Като видиш мръснокожа на околовръстното не спираш да я питаш дали не преподава в СУ, а знаеш какво прави там.
Единственият тук, който отговори на друг потребител, си ти - и реши да критикуваш точно моя коментар. Не е нужно да изпъкваш на мой фон, всички знаем, че опитът ти е огромен.
chapara - майстор
нед яну 12, 2025 2:23 pmChefo77 написа:

Единственият тук, който отговори на друг потребител, си ти - и реши да критикуваш точно моя коментар. Не е нужно да изпъкваш на мой фон, всички знаем, че опитът ти е огромен.
Не ми се навлиза в глупава полемика. Аз да изпъквам на твоя фон?😄 Нямам, мисля такава нужда.
Chefo77 - майстор
Разбира се, че нямаш. Затова и не разбирам защо ме контрираш. Защото не аз коментирах твоето мнение, а ти моето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ребята, давайте жить дружно!
chapara - майстор
Chefo77, защото не внимаваш или не четеш, признай си барем. За да дадеш компетентни мнение ти трябват отговорите на зададените от мен въпроси, факт. Не държа на това чий ще е отговора, по скоро на това че питащите задават половинки въпроси, а чакат цели отговори. Тук приключвам.
🥂
Chefo77 - майстор
Чапар, дал съм отговор, който удовлетворява изискванията му, защото филмът е игран многократно и резултатът е предвидим и с даденото. Ако наистина си държиш на подписа, би трябвало да ме разбираш.
Това е 5ти етаж в тухлена сграда в центъра в София, 60та година строителство, плоча е. Паркета никак не е равен. Височината на паркета е около 10см.

Вариант ли е да се сложи фибран, замазка и саморазливна?

Тема "Паркет върху дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: