• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kandidat_maistor - напреднал
Това което ме привлече при Кронотерма - рекламират го като доста добра шумоизолация, допълнително пише че обира това чувство за твърда пластмасова настилка, което винаги ме е дразнило в ламината. Интересува ме наистина ли е толкова добър като шумоизолация? Трудно ли се полага? Навсякъде където гледах пишат без лепене само с напасване, и го дават че се реже с макетен нож. Под него трябва ли да се подлага ПЕ подложка с цел пароизолация при положение че редя върху теракот, според мен не.
Ако действително шумоизолира и обира неравности до 3 мм, не мисля че цената му е толкова висока, а и при мен става въпрос за една стая само, ако редях 100 м2 сигурно гледната ми точка щеше да е друга.
Chefo77 - майстор
Не обира неравности. Никоя подложка не обира неравности - това означава да се сплеска в основното ниво (ако имаме вдлъбнатинка) и да е нормална на ниското, или да се сплеска по хълма и да е ОК на останалото място. Което означава, че трябва хем да е мека, хем да е твърда - е такъв филм няма :) Кронотерм е твърда.
Да, осигурява по-добра звукоизолация. Ако ще е върху теракот няма абсолютно никаква нужда от пароизолация или каквото и да е друго. Не че иначе сме слагали, но върху теракот е абслютно ненужна.
Реже се с макетен нож - при това доста трудно, внимавай с ножа!!! Не вдишвай когато режеш, отделят се фини власинки, които не е добре да се вдишват. И не се лепи, само се пасва. Не се застъпва в никакъв случай.
parketmilanov - специалист
едно ново проектче камък и дърво -интересно и необичайно....харесва ми:)

Прикачен файл

kamuk i durvo2.jpg
kamuk i durvo2.jpg (17.4 KиБ) Видяна 4095 пъти

Прикачен файл

kamuk i durvo.jpg
Spokoiniq - майстор
"10X" ли ти рязаха камъка? :wink:
не....в Стара Загора е рязан камъка , :)
10 по надхвърлиха бюджета с много ...за съжаление...
stenmark - специалист
Къде в Стара Загора ако не е тайна?
Като гледах различните шарки ламинат, попаднах на много привлекателно поне на думи предложение - Egger Laneo. Ламинат с коркова подложка и много гръмки обещания за топлина, мекота, тишина. Цената хич не е от ниските близо 40 лева на квадрат. В Laneo корка е доста тъничък, но пък и цената е съизмерима, другите коркови са почти двойно.
По-топъл и по-тих ли ще е този корков ламинат сравнен с нормален ламинат + хубава подложка (например Кронотерм)?
Въобще възможно ли е 1,5 мм корк да направи такава голяма разлика, пък бил той и на два слоя?
Chefo77 - майстор
Аз лично няма как да ти отговоря на въпроса, защото не съм се "сблъсквал" с такъв ... под. Но четейки за това покритие, оставам с впечатление, че това е корк, върху който чрез директен принт е нанесен някакъв десЕн. Веднага възниква въпросът със здравината на това покритие. Тъй като е известно, че ламинатите с технология директен принт, без стабилизиращ слой, са пълен ташак (например нискобюджетните Еггер и Кроно, които се продават в Алати), то дали този под предлага нещо по-различно?
Моля колегите да споделят!
http://www.egger.com/EX_en/laneo.htm
ето как изглеждат слоевете подредени на егер -laneo и малко инфо взето от нета.
Колекцията Laneo представя на пазара иновативни подови настилки , Основните характеристики на продукта са, че той е тих, топъл, мек и здрав. Тайната на колекцията Laneo е технологията на EGGER – cork+
Прекият метод за печат (DPR) се използва за прилагане на действителния образ на шарката върху най-горния слой на корка, след което се запечатва с екологично съвместим еластичен лак. Това прави Laneo по-здрав от много други готови за употреба паркети.
А дали е така ....
само времето и натиска ще покажат дали Ланео технологията е съвършената технология за ламиниран паркет
поздрави.
Аз брошурките ги изчетох на сайта на Egger. Тяхното становище по въпроса за класа е 31, официална сертификация няма как да получат тъй като корковият слой е 1,5 мм, а в стандарта е записан минимум 3 мм. Корковият ламинат на Kindl е със същият клас.
Исках поне да го видя как изглежда и как се чувства на допир, на мен доста маркетингово ми звучи всичко това, може и разбира се да бъркам.
parketmilanov имате ли мостри от това чудо и поставяли ли сте такъв, изглежда е нов като серия, а и покрай височката цена надали е много популярен?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: