Много интересна и все по-често дискутирана тема.
vidrata - специален-специалист
Ако говорим за промишлени сгради е друго ти какво мислиш ,танкове ли да влизат в стаите че говорим за кг. на кв. см.Смятам ,че пианито ако се сложи върху 4 чашки за текила ще го издържат (освен ако върху него слонове не правят сех)
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
Смятам ,че пианито ако се сложи върху 4 чашки за текила ще го издържат (освен ако върху него слонове не правят сех)
Точно! :thumbs: А при секса на слоновете няма да издържи щот ше се клатят насам-натам. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Именно. Значи тези писаници на търгофците, викам , с лека ръка да ги сложим настрани.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Именно. Значи тези писаници на търгофците, викам , с лека ръка да ги сложим настрани.
Кое да сложим настрана бе, пич?! Словестната ти еквилибристика, "ха-ха"-то ти за 900-те грама, или това, че чат-пат се изказваш напълно неподготвен и работиш за постове на кило, на което общо взето му викат спам...
Аде, кротни малко и не се прави на всяка тенджера капак. :|

П.П. 1. Ще те помоля да прочетеш и подписа ми.
П.П. 2. И нещо те помолих да коментираш, ако искаш може и да отговориш.
pesho - специалист
Оbi One,за едно си прав-че n_a е на всяка тенджера похлупак,но в случая е прав.....Обаче ти си си още по-зле ,щото се пънеш да захлупиш тенджерите на всички,барабар с тенджерите..и ти като всеки "майстор на маса" се правиш на пич във форума ...е,стига сме толерирали такива като тебе,щото край нямате...P.S. Нека аз ти разясня това ,което искаше n_a да ти разясни,да ти стане ясна реакцията ми към тебе...При тези натоварвания,които си чул на масата 150-180 кг/м2 шяхме всички да пропадаме както си стоим,та чак до земята.Човек като ходи тежеста му е разпределена на 0.02 м2. Смятай сам нататък.....И да си прочетеш подписа си..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Благодаря, Пешо. Че то на мен словото ми не е Дар и е неразбираемо.
Аз съм човек неук. Просто не ми "стои", нещо дето да го счупя с ръка, да ми струва колкото нещо дето над сто години го тъпча. Това е.
Идеята ми е, че заболи нопсове в спецификации, забравяме, че има алтернативи, че има и други сухи подове.
ribnikolaevi - майстор
pesho написа:
Оbi One,за едно си прав-че n_a е на всяка тенджера похлупак,но в случая е прав.....Обаче ти си си още по-зле ,щото се пънеш да захлупиш тенджерите на всички,барабар с тенджерите..и ти като всеки "майстор на маса" се правиш на пич във форума ...е,стига сме толерирали такива като тебе,щото край нямате...P.S. Нека аз ти разясня това ,което искаше n_a да ти разясни,да ти стане ясна реакцията ми към тебе...При тези натоварвания,които си чул на масата 150-180 кг/м2 шяхме всички да пропадаме както си стоим,та чак до земята.Човек като ходи тежеста му е разпределена на 0.02 м2. Смятай сам нататък.....И да си прочетеш подписа си..
Хайде Пешо, поне ти кажи за колко килограма на кв.м експлоатационен товар предлагаш да се изчисляват жилищните сгради.

Мастъре, помогни моля те, виж какво питах горе.
Master_Kenobi - V.I.P.
ribnikolaevi, за кое питаш, за подовете ти ли? Нали нещо ти писах.
Master_Kenobi - V.I.P.
Хайде бе, колеги! :) Няма ли кой да разясни случая "допломирано"? Както вече се разбра в друга тема аз не мога така.
Но ми се струва, че някои колеги са в неведение по повдигнатите въпроси. Например:
n_a написа:
900 грама на квадратен сантиметър!?!! Ха! Ха! Ха!
n_a написа:
Деветстин грама на един квадтарен сантиметър е точно нищо. И девет килограма, пак е нищо. Пианото не е имагинерно. Тежи над 150 кила и е на 4 малки метални колелца.
pesho написа:
При тези натоварвания,които си чул на масата 150-180 кг/м2 шяхме всички да пропадаме както си стоим,та чак до земята.Човек като ходи тежеста му е разпределена на 0.02 м2. Смятай сам нататък.....И да си прочетеш подписа си..
Аз мога да им го обясня научно-популярно, ама пак нема да повярват. Така че, файда йок.

А личните квалификации ги подминавам, едно защото съм дебелокожо, и второ - надявам се истината да стане ясна и тогава да се разбере кой е "майстора на маса" и всезнайкото. Знае ли се - може и да съм аз... :-D[/url]
rap66 - специалист
Ще помоля караниците в друга тема :axe:

Статичните товари за плочата (това е полезен товар като мебели, хора и т.н.) са 200-250 кг./м2 за жилишната площ и 350 кг/м2 за терасите. (около, не ми се рови в проекта на апартамента сега) и се определят от армировката (желязото) и бетона. Разбрах, че статичните товари не трябва да ме притесняват, и посипката и фибрана ще издържат всичко, което успея да напъхам в стаите. С динамичните е друго нещо. Пример: Дъщерята е 20 кг. и скача от 1.5 м. С каква сила ще удари пода и какво налягане ще упражни върху ламината, и в/у посипката :?

Тема "Сух под - посипка + фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: