Много интересна и все по-често дискутирана тема.
45 мнения в "Съвет за изолация на под"
piteriv
- специалист
Колеги съфорумци-не разбирам защо се ядете.Аас просто искам да направя пода си така,че да трае поне няколко години.emil_v r би ли ми обяснил по подробно какво искаш да кажеш?ОСБ плоскости завинтват по доста покриви твърдо захванати.Ако пък наистина са такъв проблем не е ли наистина по добре да се нареди ламината в-у фибрана.Ако отегчавам някого с глупави въпроси просто ме игнорирайте,ас просто се мъча да намеря логика във всичко.И благодаря на всички които се мъчат да помагат.Вярвам,че хората разговаряйки се разбират 

Master_Kenobi
- V.I.P.
Ами,... Хайде по-същество и от начало, ако искате.
* piteriv, дай ,за старт, повече инфо как точно е разположен тоя приземен етаж, дали е малко сутерен, или е малко над-терен. Защото с желанието ти за хидроизолация, че и отгоре на това и пароизолазия върху теракот... малко ме озадачи в началото.
Но може и да се наводнява, знам ли.
* Като начало трябва да решиш въпроса с нивото на целия етаж. Не е невъзможно да влизаш със стъпалце в стаята, но е голям компромис с удобството, естетиката и... топлотехниката. Какво решаваш?
* После - така и не каза на къде (навътре/навън от помещенията) се отварят вратите в тия спални. Доста неестествено ще е ако се отварят навън, към коридора. Но не е изключено. Ако се отварят навътре обаче, кво правим?! Рязане на таблите на вратите? Може, ама какво е покритието на таблите? Няма ли да стоят нащърбени?
Как стоят нещата във височина в тоя случай. Ако "светлата" височина стане по-малка от 192/3, хайде нека е 190 см. пак ще е сериозен компромис. Как и с какво ще се справиш с това рязане? Как ще изглежда в крайна сметка?...
* След това, не е лошо да ни кажеш, дали това го правиш само заради студа от пода или и вода те налазва в определени моменти. За хидроизолация говориш в първия си пост.
* И накрая ни кажи, защо реши да слагаш и OSB? Изглежда ти по-яко, или?!...
В началото на темата ми се стори, че си от онези "явления" във форума, които вече са решили какво да правят, ама така... да попитат, за всеки случай, не че нещо ще промени решението им. Но последният ти пост ми дава надежди, че може и да възприемеш някое чуждо мнение. За това пак пиша тук...
Но ако искаш отговори, дай инфо по всичките пет звездички. Може да има и още...
* piteriv, дай ,за старт, повече инфо как точно е разположен тоя приземен етаж, дали е малко сутерен, или е малко над-терен. Защото с желанието ти за хидроизолация, че и отгоре на това и пароизолазия върху теракот... малко ме озадачи в началото.

* Като начало трябва да решиш въпроса с нивото на целия етаж. Не е невъзможно да влизаш със стъпалце в стаята, но е голям компромис с удобството, естетиката и... топлотехниката. Какво решаваш?
* После - така и не каза на къде (навътре/навън от помещенията) се отварят вратите в тия спални. Доста неестествено ще е ако се отварят навън, към коридора. Но не е изключено. Ако се отварят навътре обаче, кво правим?! Рязане на таблите на вратите? Може, ама какво е покритието на таблите? Няма ли да стоят нащърбени?
Как стоят нещата във височина в тоя случай. Ако "светлата" височина стане по-малка от 192/3, хайде нека е 190 см. пак ще е сериозен компромис. Как и с какво ще се справиш с това рязане? Как ще изглежда в крайна сметка?...
* След това, не е лошо да ни кажеш, дали това го правиш само заради студа от пода или и вода те налазва в определени моменти. За хидроизолация говориш в първия си пост.
* И накрая ни кажи, защо реши да слагаш и OSB? Изглежда ти по-яко, или?!...
В началото на темата ми се стори, че си от онези "явления" във форума, които вече са решили какво да правят, ама така... да попитат, за всеки случай, не че нещо ще промени решението им. Но последният ти пост ми дава надежди, че може и да възприемеш някое чуждо мнение. За това пак пиша тук...

piteriv
- специалист
Здравейте.Ами ще карам под ред.1*Къща, приземния етаж е вкопан средно около метър/има де нивелация-1,4-0,8/. Стените от вън имат хидро изолация но продължава да се просмуква влага/много по малко от преди/ от самите основи,не се наводнява.Не мога и да преценя до каква степен самия терекот спира влагата-под него е около12см. бетон.Та за това ми се искаше да сложа найлон в-у терикота повдигайки го 10тина см. и в-у стените-така че да се скрие от перваза.Но не знам дали няма да има странични ефекти-да мухлясва например или незнам какво,не мога и да залепя и фибрана-наистина не съм взел рещение и затова питам,просто не ми допада когато някой казва че това е така и край.2*Не съм решил за праговете но ако реша ще направя по висока замаска на коридора и това е,не това ми е проблема.Не знам и накъде ще се отварят вратите но наистина предпочитам към коридора,защото е празен, а ако се отварят на вътре все ще се съобразявам да не опират в нещо,или...?3*Вратите още не са поръчани дори, но ми казаха от фирмата ,че както си го измисля така ще ги направят,а височината е достатъчна.4* Само заради студа е не е чак толкова влажно.,но знам , че на дървениите не им трябва много влага за да се изметнат-та за това мераците за хидро изолация.5*Реших,мисля си,за ОСБто защото да има нещо с по голяма повърхост под ламината,да не хлътне някой стол във фибрана през някой фуга на ламината,а гипсо фазера..... гипс....фазер....за под някак си не ми звучи убедително,още повече за приземен етеж,а чак замаска не смятам че е нужна за ла ламинат.Та това е общо взето.И все пак смятате ли че ще има проблем,ако залепя ОСБто в-у фибрана?Какво ще се получи-защо избягвате този одговор :)P.S.Слагам 1.2.3.4.5. защото не ми се получава да вадя цитати и да одговарям,не знам как....,ако някой има време ими обясни.... 

*******!!!
Къде OSB твърдо хванато по покривите?? За гредите!!! Пак дърво! Досега всичко обясняваh кое-как-ЗАЩО, ама явно не можеш сам да обработиш информация и точно за теб трябва "това-така, защото ТАКА!!!"
За да знаеш това което аз знам, е необходимо и достатъчно да ползваш www.Google.com или www. Google.bg
Ади, млъквам, че ме нервиш.
Къде OSB твърдо хванато по покривите?? За гредите!!! Пак дърво! Досега всичко обясняваh кое-как-ЗАЩО, ама явно не можеш сам да обработиш информация и точно за теб трябва "това-така, защото ТАКА!!!"
За да знаеш това което аз знам, е необходимо и достатъчно да ползваш www.Google.com или www. Google.bg
Ади, млъквам, че ме нервиш.
sasooooooooo
- "специалист"
А, какво ще кажеш за един пласт коркови плочи? (30 лв/м2 ако ти си майстора)?
emil_v r
- майстор
Piteriv , не се ядосвай и ти ,
но ти ни вклиняваш решенията с тва ОСБ , което си е боклук на боклуците , виж му и цената .
Отделно е късно за хидроизолация , влагата от подп. вода ти минава през бетона спокойно , и ще минава
ако се опиташ да я спреш вече и покрай стените ,и по самите тях ,
Иска си може би дренаж , или кой знае кви мерки аз не знам.
(Който ти е писал се е опитал да ти помогне колкото може ,
и трябва да го търпиш
)
В практиката се праи обратното - според нуждата и целите купуваш това , това и това .
Ти затрудняваш решението като казваш избрах ОСБ найлон + ламинат -
направете ми хидро, паро , топло и финиш. настилка от него .
Може би нещо невъзможно или посредствено.
Не се ядосвай ако съм се изразил грубо , мен толко си ми е акъля
но ти ни вклиняваш решенията с тва ОСБ , което си е боклук на боклуците , виж му и цената .
Отделно е късно за хидроизолация , влагата от подп. вода ти минава през бетона спокойно , и ще минава
ако се опиташ да я спреш вече и покрай стените ,и по самите тях ,
Иска си може би дренаж , или кой знае кви мерки аз не знам.
(Който ти е писал се е опитал да ти помогне колкото може ,
и трябва да го търпиш

В практиката се праи обратното - според нуждата и целите купуваш това , това и това .
Ти затрудняваш решението като казваш избрах ОСБ найлон + ламинат -
направете ми хидро, паро , топло и финиш. настилка от него .
Може би нещо невъзможно или посредствено.
Не се ядосвай ако съм се изразил грубо , мен толко си ми е акъля

piteriv
- специалист
Извинявам се на всеки,който се е почувствал обиден.Не съм искал и никого да изнервям,който може и разбира се иска-да помага
Не съм искал да вклинявам решения,но грешката е в моето изразяване.С две думи-искам да си направя топлоизолация с фибран и да сложа ламинат.Всичко останало са предположения и опасения-и на мене не ми харесва ОСБто ,ама какво да е друго,трябва ли въобще?Специална молба към sasooooooooo-би ли дал малко повече информация за тези коркови плочи-издържат ли на натиск,измятат ли се.......Не търся ефтино решение,а такова,че да издържи пи дълго и да е уюутно разбира се.

Тема "Съвет за изолация на под" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература