Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sasooooooooo - "специалист"
Честно казано мисля, че ще е по-добре да ги вкопаеш колкото може!
Когато в къщи вкопавах тръбите се оказа, че замазката варира от 2 до 4,5см :shock: Току виж ти излязал късмета и на теб с по-дебела замазка! Пък и колкото и да ги вкопаеш - файда!
Аз съм с гофре, отгоре корк и пак усещам топлината на тръбите.
Ти си решаваш, давам само мнение :wink:
Последна промяна от sasooooooooo на чет яну 15, 2009 6:51 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Пускаш си 2 тръби на малко разстояние от стените, и ги ползваш за майки, по които да теглиш мастарите, с фи-то на тръбите или гофрето, няма нужда да са покрити отгоре, а наравно, щом гониш да е тънко.Колкото до ефект от топлене-под ламинат забрави, а и тия тръби не са баш като тези за водно подово.Писано е по темата назад за него, не е просто и има куп изисквания за него, които при тебе не са възможни на тая дебелина, така че тва го остави.
sasooooooooo написа:
Честно казано мисля, че ще е по-добре да ги вкопаеш колкото може!
Когато в къщи вкопавах тръбите се оказа, че замазката варира от 2 до 4,5см :shock: Току виж ти излязал късмета и на теб с по-дебела замазка! Пък и колкото и да ги вкопаеш - файда!
Аз съм с гофре, отгоре корк и пак усещам топлината на тръбите.
Ти си решаваш, давам само мнение :wink:
ок, каква е ролята на гофрето освен за топлоизолация,дали е нужно да слагам?
Spokoiniq - майстор
1.Топлинни разширения на материала наоколо, макар и малки
2.Лесна смяна(изнизваш ги), ако недай боже ги продупчиш по една или друга причина
3...абе така се прави, ние топлата вода не сме открили, баси... :lol: :lol:
vidrata - специален-специалист
Говедо не знам как ще направиш замазката ама като гледам как си сложил тръбите ще имаш ядове после ,нито первази ще можеш да сложиш нито ламината ще стане добре .Говоря за мястото където се срещат стената и пода.Помисли дали не можеш да ги вкопаеш в стената .Доколкото виждам стените са ГК.Успех.
vidrata написа:
Говедо не знам как ще направиш замазката ама като гледам как си сложил тръбите ще имаш ядове после ,нито первази ще можеш да сложиш нито ламината ще стане добре .Говоря за мястото където се срещат стената и пода.Помисли дали не можеш да ги вкопаеш в стената .Доколкото виждам стените са ГК.Успех.
значи смятам на ламината да пробия малка дупка и да прекарам през нея тръбата.Мислех през стените но тябваше да слагам колена а им нямам вяра дали няма да почнат да капят а и вече се изръсих 500 лв за шпакловка няма пак да къртя.Стените не се ГК а гипсова мазилка и отгоре шпакловка
vidrata - специален-специалист
Батка не ти трябват колена ще сгънеш тръбата .Има си начини.И като пробиеш ламината как ще сложиш первазите после?
Още не е късно да ги вкопаеш.
sasooooooooo - "специалист"
Видра, зорко око имаш и друг път съм те хващал :wink:
kaltchevmg - специалист
След като не държиш на фибрана за топлоизолация, най разумно ми се вижда да се вкопаят в съществуващата замазка. Издълбаваш канали след това полагаш тръботе и запълваш дупките. По този начин ще си спестиш нова замазка, и ще можеш да наредиш ламината на съществуващата замазка.
lotosf - специалист
Хвъни дървени гредички 3 или 5 см за пода после запълни празното пространство с перлит или вата или ако щеш и фибран и отгоре един ред гипсофазер и си готов.

Тема "здравина на фибрана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: