Много интересна и все по-често дискутирана тема.
milko_do - специалист
Малко като продължение на темата или по-скоро на моя проект ви представям и момента, в който се лепи гранитогрес върху гипсфазера.

Използвах лепило Ceresit CM12. Гранитогреса беше испански, 30х30 см ако това има значение. Лентата покрай стените, предпазваща от ударен шум я изрязах след като положихме и плочките. Предстои полагане на ламинат в останала част на помещението.

Прикачен файл

фуга.JPG
Изолацията се изрязва най-накрая
фуга.JPG (74.21 KиБ) Видяна 3739 пъти

Прикачен файл

гранитогрес_1.JPG
гранитогрес_1.JPG (81.06 KиБ) Видяна 3739 пъти

Прикачен файл

гранитогрес_2.JPG
гранитогрес_2.JPG (104.11 KиБ) Видяна 3739 пъти
pipbel - майстор
Добре изглежда.Бравос.
СМ12 е добро лепило, баните ми ги направиха с такова.
Предполагам че в тоя случай (сух под) СМ16 е за предпочитане, ама е скъпо. :evil:

А слага ли някакъв грунд на гипсфазера преди да лепиш плочките ? :?
milko_do - специалист
Да, CM16 е доста по-скъпо, а и не навсякъде го има. Забравил съм да напиша - предварително грундирах с Ceresit CT17
sspoko - специалист
Знам, че не е по технология но ако върхутакъв под се нарежда ламинат и се кръстосат ламелите спрямо основата не може ли да се спести втория ред плоскости?
milko_do - специалист
Мисля, че не защото само с един слой гипсфазер, който общо взето доста плава, не е хванат за нищо, в някои части се огъва и във фугите лесно може да премине влага ... по-добре не!
Новите плоскоти Vidifloor Solo, които са доста по-дебели (18 мм мисля) пак се поставят върху един слой гипсокартон, тъй че само един слой гипсфазер от 10 мм - забрави!

Тема "Сух под като за първи път" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: