Много интересна и все по-често дискутирана тема.
dankg - специалист
Още снимке

Прикачен файл

STP62597 [800x600].jpg
STP62597 [800x600].jpg (111.16 KиБ) Видяна 5092 пъти

Прикачен файл

STP62596 [800x600].jpg
STP62596 [800x600].jpg (169.73 KиБ) Видяна 5092 пъти
hygro - майстор
  • Пукнатините се разширяват.
  • Нарязват се перпендикулярни нарези с флекса.
  • Издухва се прахта.
  • Слага се арматура.
  • Залива се.

Прикачен файл

puknatini.jpg
puknatini.jpg (25.71 KиБ) Видяна 5083 пъти
dankg - специалист
Мерси за бързия отговор- това е добра новина, няма да се налага нова замаска.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Само на мен ли ми се струва, че на тази замазка и няма нищо?
dito - специалист
Имах същия проблем и го оправих по много глупав начин - напоих хубаво пукнатините с гъста блажна боя. На няколко пъти сипвах докато поема и после натисках парчетата докато изкара по малко боя през пукнатината за да може да влезе хубаво под отлепеното парче. Изчаквах по малко за да дръпне и така 2-3 пъти, след това затиснах. Пукнатините ми изглеждаха по същия начин и преди да пробвам тази простотийка мърдаше, след това изобщо. Настилката е ламинат и две години след това няма проблем. какво ли не прави мързелът :headbash:
simeonov_74 - специалист
n_a написа:
Само на мен ли ми се струва, че на тази замазка и няма нищо?
Едните пукнатини са покрай майките, които са много неграмотно направени. Ето снимки на начина по който я правим ние и не сме имали проблеми до сега с подобни напуквания.И на мен ми се струва че нищо и няма и няма смисъл да си отваряш допълнителна работа.

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
ABCD0001.JPG (39.36 KиБ) Видяна 4998 пъти

Прикачен файл

ABCD0002.JPG
ABCD0002.JPG (50.97 KиБ) Видяна 4998 пъти
dankg - специалист
Ох, редвам се че няма да има нужда от нова замаска а само малка козметика, защото вече финансово едвам удържам :sad:
Лека работа на всички... :)
emil_v r - майстор
Идеална е замазката , няма къде да иде още 100 години . .
подмажи пук. само с рядък теракол . :wink:
liatev - напреднал
Относно замаската нищо и няма. Пукнатините са се получили още при стягането на замаската което не е проблем за здравината и. Не си губи времето да запълваш пукнатините. Просто купи добро лепило за полагане на подовата настилка.
Въпрос към колегите, които са против земновлажната замаска. Вие някога правили ли сте замаска над 2см. ? Имате ли представа, че колкото е по влажна толкова като изсъхне е по неравна.
liatev - напреднал
Емиле виждам, че си деен участник във форума но не се изказвай навсякъде и то неподготвен.
Ако имаш деневилация от 15см. на един етаж колко замаска ще поставиш за да оправиш бъкиите на някои кофражист.
Ако трябва да поставиш мраморна плоча с размер 2м. * 2м. пред входа на някой хотел на теракол ли ще я поставиш или ще ползваш Живковия земновлажен разтвор.
Ако трябва да редиш гранитни павета (които обикновенно са с различа дебелина от 2,5 до 3,5см. в купа) с какво ще ги залепиш ако не със земно влажен разтвор. Аз лично съм виждал такива лепени с лепило. В деня когато се лепят всичко е перфектно но след като изсъхне лепилото е трагедия.
Земно влажния разтвор е незаменим за лепене на тежки плочи (мрамор и гранит). Е и това лепене си има тънкости.
Относно пяната и дюбелите на прозорците. Дюбелите са необходими само за да държат прозореца докато стегне пяната. От 4-5години вече се монтира с монтажни болтове без дюбели. За правилния монтаж основна роля играят камите с които се фиксира и нивелира прозореца. След това се поставят монтажните болтове. Ако обаче премахнеш камите и оставиш прозореца само на болтове тои ще даде отклонение по вертикала минимум 5мм. Немците не дават да се дупчи дограмата и да се поставят болтове. Но ти повсяка вероятност го знаеш това.

Тема "Напукана замаска на пода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: