Много интересна и все по-често дискутирана тема.
velsi - Почетен майстор
Аз съм виждал такива OSB плоскости. Същите са като другите, но от едната страна са шлайфани и затова са малко по-скъпи. Според мене причината да не са разпространени като финишно покритие за под е единствено в това, че малко хора ги намират за естетични. Лично на мене не ми харесват.
bisplus - специалист
Ще ти бъда благодарен , ако можеш да ми кажеш нещо повече за тези плоскости
Ами той Велси ти отговори преди мен. А за Пловдив незнам от каде можеш да си купиш, аз в Русе съм купувал от "Топливо". Питай някаде кадето продават OSB и да нямат не мисля, че ще има проблем да ти доставят! :)
Тани - модератор
Става въпрос за възрастни хора , така че няма да ги притеснява особено външния вид. А Топливо е много добра идея, защото навсякъде има Топливо, а мисля че ги зареждат централно! Благодаря и на двамата!
Стефан - майстор
Тани написа:
... Къде мога да ги намеря в Пловдив евентуално?
В Топливо! Давам ориентир - централна гара, сточна гара, завиваш на светофара в дясно, качваш се на новия надлез, и след слезане от него, след първия светофар в ляво! Там има доста складове, за различни материали, и на доста поносими цени, със съответното качество!
Тани - модератор
Стефане , благодаря за изчерпателния отговор! Аз ще проверя първо в Карловсото топливо, но ако там няма точно от този вид ще трябва да проверя и в Пловдив!
atos - помощник
Провери в Калояново посока Пловдив при Иван Луков ,в Хисар със сигурност няма .В Пловдив строителните складове
bisplus - специалист
Тани като си намериш необходимите плоскости бих те посъветвал с фреза да им направиш по едно стъпаловидно каналче в краищата така , че като ги нареждаш да се застъпват, защото иначе много кофти ще се виждат фугите и дори и да ги запълниш с кит като са на дюшеме ще се спукат. Казвам го защото съм го правил и реших да споделя.
velsi - Почетен майстор
Между другото има и такива фабрично фрезовани. Не съм срещал обаче двете екстри накуп - фрезовани и шлайфани. Не изключвам възможността и да има.
Тани - модератор
Благодаря за съвета! Мен обаче друго ме притеснява. Дюшемето не е много равно и OSB-то ще стъпва тук там. Притеснява ме дали няма след време да стане на вълни!
bisplus - специалист
Няма да стане на вълни но малко ще хлътва като стъпваш там кадето не опира. Защо не се разтърсиш из форума..сигурен съм, че някой беше постнал снимки на ремонта си кадето беше подравнявал пода с OSВ...беше подлагал плочици от същия материал като ги поставя в една равнина и тогава плоскостите.

Тема "Фибран + осб + ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: