Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Илиян Илиев™ - майстор
Професионал, преди 8 години за първи път стъпих на строеж(ако изключим това което съм помагал на баща ми при строежа на апартамента докато бях пубертет чудещ се как да се измъкне). Та първото ми стъпване на строеж с цел работа за пари беше в Италия и това е причината поради която ми се губят много понятия, инструменти, материали и така на татък ползвани в България. Съжалявам за което, ако това предизвиква неудобство в четящите мненията ми.

Лов, нямам нищо против теб или усвояването на тераси и промяна на фасади. Стига да има някаква симетрия или изобщо естетичен вид. Различната дограма е супер грозно, представи си всички останали промени. Щом си виждал с какво се работи в Италия, значи знаеш за какво говоря и разбираш, че не говоря лично против теб, а по принцип.

Надявам се всички вие да успеете рано или късно да изпълните проекта и да живеете в сграда с приятен външен вид. Пожелавам ти успех за постигане на последното.
kalin72 - майстор
Аз съм "за" керамзита. Преди два дни запълних 15-16-17 см 38 м2 под с керамзит+фибран 8 см + гипсофазер. Стана чудно :) Работи се лесно и леко, няма мокри процеси. Керамзита струва 16 лева чувал 80 литра (0,08 м3).
Тани - модератор
Нещо са ти грешни сметките. Два чувала са ти 140 лв. 5 торби цимент още 50 значи общо 190 лв. за кубик.
Spokoiniq - майстор
едрия керамзит е евтин, какви 70лв на чувал за едра фракция, на Марс ли са тия цени, с транспорта?
Тани - модератор
Един чувал (гранули EPS) е 420л. Аз си ги взимам направо от производителя и ползвам отстъпки и цената ми идва около 50 лв. Предвид обема на чувалите и разстоянието до Ловеч няма как цената там да е същата! Пък и търговеца освен пътните е нормално да си е сложил и процент печалба! Ако аз си сметна и пътните разходи към цената и на мен ще ми излезе над 50 лв!
lov - майстор
Тани написа:
Нещо са ти грешни сметките. Два чувала са ти 140 лв. 5 торби цимент още 50 значи общо 190 лв. за кубик.
Видях че съм се омотал в сметките ама то да полудее човек. Лошото е че тези педали тука предлагат нещо което го нямат в наличност. А единственото място от където мога да закупя е баумакс плевен ама там е към 90 кинта чувала. Майната му ще ги прежаля за какви ли не глупости съм давал пари стига да стане здраво и качествено. А транспортните разходи май вече престанах да ги включвам в сметката.
lov написа:
Лов, нямам нищо против теб или усвояването на тераси и промяна на фасади. Стига да има някаква симетрия или изобщо естетичен вид. Различната дограма е супер грозно, представи си всички останали промени. Щом си виждал с какво се работи в Италия, значи знаеш за какво говоря и разбираш, че не говоря лично против теб, а по принцип.
Ох и аз много се дразня от такива изпълнения. Та това на първия етаж нарочно е направено така защото няма как да се ползва като тераса. А и само там може да се направи врътката с зимната градина която е в ляво. Архитекти са работили по въпроса и за това писах че моето ще е подобно на това в ляво. Но там се получи един гаф с конструкцията И ще бъде подменена така че поне на този етап всичко ще бъде както трябва. На плана изглежда идеално но какво да се прави не си избирам съседите а им влизам и в положение.
Иначе около 5 години почти постоянно пребиваване около Милано, но от 2 се преселих в северната ви съседка. Та постоянно гледам как се строи макар че това не ми е професия. Но виждам хубавите неща. И гледам как строят хората.

Тема "С какво да запълня един под." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: