Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sashonikolov - специалист
След като се оправят другите неща.Въпросът е,че не съм решил какви точно первази да слагам.Дали дървени или PVC.
Като цяло клоня повече към PVC первазите с канали за кабели.На долния етаж ми е писнало от стърчащи кабели и искам тук всичко да е прибрано.Кабелна ТВ,Интернет и т.н. Намерих преди време случайно в София точно до окръжна болница фирма Нолина и там за първи път видях такива первази и много ми допаднаха.Стига да имат точния цвят мисля да инвестирам в тях.Лошото е,че не помня каква им беше цената.Мисля,че не беше много ниска.Трябвада се обадя или да отида на място да проверя.Живея сравнително близко и не ми е проблем.
За такива первази става дума.Снимката е от техния сайт.
Изображение
Chefo77 - майстор
Arbiton Maxima е посочения на снимката перваз. Разделя се на две части, като долната се фиксира с винтове към стената, прекарват се кабели колкото искаш и горната се затваря върху долната. Предимството освен изчистения дизайн е, че можеш да монтираш долната част преди да боядисаш или сложиш тапетите. Цената е 5.50 - 6.00 лева на перваз (2.50 л.м.)
Мога да те посъветвам какво да НЕ вземаш - перваз с кабел канал на Korner. Разказа ми се играта с едни такива ...
Много благодаря за съвета! :yawinkle: Утре или в другиден ще се занеса до Нолина да ги видя пак от близо.Да видя кога ще си приключа проекта с масата.Челно е изциклена и лакирана,но странично трябва да я обработя и да я лакирам.После вече като мина през фирмата за первазите поемам на обиколка да си търся подходящи дървени крака за масата.
С оглед на голямото количество прах и мръсотия,които трябва да се отстранят за да се премине на по-горен етап от трудовата дейност на обекта а и за всяко едно ново домакинство като моето си е нужна прахосмукачка.
За това днеска моторизирах жената :-D
Мисля,че направих смислена покупка.Е,не може да се сравнява с някои от моделите на Керхер,но до момента имам само положителни отзиви относно съотношението цена/качество при марката на Лидъл - Parkside
Прикачен файл:
010820122832a.jpg
Прикачен файл:
010820122834.jpg
Chefo77 - майстор
Ами честита да ви е новата придобивка :)
Инвестирай 15 лева в един циклонен филтър на тръбата и ще и удължиш живота и намалиш разходите за торбички :)
янко - специалист
А с дюбел пирони ли ковахте гредичките към пода?Аз си играя да бележа и слагам обикновени дюбели
EDI - майстор
Аз първо пробивам Ф10 гредите, хващам първата и последната, опъвам канапите, нареждам и нивелирам греда по греда, с перфоратора пробивам Ф10 през гредата основата, набивам дюбел 100 или 120 /зависи от основата/ и с видии Ф6Х120 хващам гредите.
Chefo77 написа:
Ами честита да ви е новата придобивка :)
Инвестирай 15 лева в един циклонен филтър на тръбата и ще и удължиш живота и намалиш разходите за торбички :)
Четох тука във форума за този циклонен филтър и даже вече го коментирахме с жената.Ще се направи и тази екстричка.
Мисля,че беше показан такъв на Elite не съм сигурен.Трябва да се разходя до техно маркет или технополис.Предполагам,че там ще намеря този филтър.Ако знаете къде другаде мога да намеря тази екстричка в София ще се радвам :-D
янко написа:
А с дюбел пирони ли ковахте гредичките към пода?Аз си играя да бележа и слагам обикновени дюбели
Да с дюбел пирони 10Х120 с директно дупчене през гредичките с перфоратора.
ralev - специалист
sashonikolov написа:
"циклонен филтър Elite Ако знаете къде другаде мога да намеря тази екстричка в София ще се радвам :-D
Елит има в Метро около 10лв

Тема "Съвети при коване на Дюшаме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: