Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Ако има възможност, изолирайте плочата отдолу!
Това не отменя всяко възможно подобрение на пода в помещението.
Плочкаджията да си гледа плочките!

Корк и фибран са сравними като топлоизолационни качества, с леко предимство на фибрана.
На домашния термометър никой няма да забележи разликата.
Когато се твърди нещо, ако не е съвсем сигурно, винаги може да се направи справка с Гошо.
mgbagera - специалист
Благодаря ви за мненията. Вероятно ще пробвам варианта с корк и винил + изолация на гаража.
chapara - майстор
Като чета само това което си позволявам, по мое желание, пожарникаря се е ѝзложил, луд с картечница, по точно с маркуч 😁. Няма мнение под което да не се е курдисал. Бог ме опази за пореден път, амин, благодаря.
чет окт 03, 2024 12:01 amchapara написа:
Като чета само това което си позволявам, по мое желание, пожарникаря се е ѝзложил, луд с картечница, по точно с маркуч 😁. Няма мнение под което да не се е курдисал. Бог ме опази за пореден път, амин, благодаря.
Ами постарай се и ти, Чапи!
Не споменавай името божие за щяло и нещяло, заради един пожарникар, и затова че нещо гризе душата ти, а иди на място и се изповядай- побеседвай с някой мъдър!

Пожарникар= голямо страшно бе!!! Така заслепява.....

Да си дойдем на думата, че е писано в "древни" времена, в нашата библиотека!
viewtopic.php?f=2&t=7590
Да се чете преди "употреба"! Имаше подобна българска поговорка.
Само целият курс на лечение гарантира добър резултат.
Ако не е достатъчно, Гошо продължава.
Аман......ъъъъъ, Амин!
kozl - майстор
ср окт 02, 2024 11:43 pmmgbagera написа:
Благодаря ви за мненията. Вероятно ще пробвам варианта с корк и винил + изолация на гаража.
Имай в предвид, че винила е доста по-миризлив от ламината.
mgbagera - специалист
И аз това чух ама в магазина като го мирисах не усетих :-D
dimitrovs - напреднал
Без да давам акъл защото за разлика от повечето съфорумци тук, аз не съм "специалист", а само ще кажа следното от моято минало, от апартамента на родителите ми, където жевеехме преди повече от 30 години. Две от стаите бяха над тунел, и подът през зимата беше ужасяващ студ, пода даже хващаше скреж.
Решението беше едно единствено - разбихме замазката до плоча, поставихме стериопор, върху него мрежа и лека замазка и отгоре паркет. Предполагам може и плочки. Разликата беше драстична. Така, че ако под плочките, примерно ако решите да ги къртите, трябва да сложите някаква изолация - предполагам има доста по съвременни материали за изолация от стериопора. Идеята да се слага нещо друго освен плочки в кухнята - паркет, ламинат и т.н. е доста глупава, според мен, т.к. това е кухня - винаги капва храна, вода и т.н. - паркета, ламината за отрицателно време ще стане на нищо!
mgbagera - специалист
Затова съм се насочил към винила. Той също подлежи на мокрене. До колкото знам има и водоустойчив ламинат.
:partyman:
MamaMy - майстор
Той самия ламинат е устойчив на всичко, но е дебел няколко микрона. Основата отдолу е пресована хартия. На влаго-устойчивия тази хартия е напоена с масло. Ефекта е краткотраен до нулев.
Живях в един апартамент под наем. Първи етаж над гаражи като метър и нещо беше на еркер. Стърчеше пред гаражите. Навсякъде терикот и електрическо подово. Този хамбар нямаше стопляне. В същото време спяхме на легло тип шалте. Като измръзнахме няколко седмици в първите студове на годината купих 3 листа фибран от този с каналите. Наредих ги на плочките и шалтето отгоре. Ами няма нищо общо с преди. Колегата обаче е прав. За кухня няма по-добро от плочки. Препоръчвам истинския гранитогрес, а не порцеланови или теракотени заместители. Ако не ти е проблем може да вдигнеш нивото в кухнята като лепиш върху старите плочки.
chapara - майстор
Аз пък като стар плочкаджия, противно на очакванията ще кажа че съм твърдо за винила!

Тема "Подмяна на фаянс с нещо по-топло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: