• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kandidat_maistor - напреднал
Знам, че много от хората са врели и кипели в паркетите и ламинатите и питането ми ще прозвучи доста наивно, но все пак. Разбрах, че сред магазините Kronotherm TS е известен като кокосова подложка (производителя нищо такова не споменава, но нейсе), но защо никъде не е опакован в пакети по 20 както казва производителя? Навсякъде където видях, беше на плочи без опознавателни знаци и търговците едва ли не се обиждат като ги питам какво е и защо не е в опаковка. Като размери съвпада с това на сайта на Кроно 80 на 67,5 см. Вкарват го на едро ли, какво ли, или винаги пакетите са вече отворени за някого просто защото го продават на дребно?
Chefo77 - майстор
Би трябвало да си е на пакети. Аз поне не съм срещал извън пакети (на едро). Което не означава, че няма де :)
паркетолог - напреднал
Chefo77 написа:
Би трябвало да си е на пакети. Аз поне не съм срещал извън пакети (на едро). Което не означава, че няма де :)
Напълно съгласен с мнението,''насипни'' (на едро)-няма.
Проверено!!!
batkotony - специалист
паркетолог написа:
Но мнения се трупат
Chefo77 написа:
давате мнения
vlad0 написа:
събирам мнения.
паркетолог написа:
умножаване на мнения
Chefo77 написа:
Трупане на мнения
паркетолог написа:
Напълно съгласен с мнението
ПП.Аз също имам мнение,но не съм съгласен с него!!! :lol:
паркетолог - напреднал
batkotony написа:
паркетолог написа:
Но мнения се трупат
Chefo77 написа:
давате мнения
vlad0 написа:
събирам мнения.
паркетолог написа:
умножаване на мнения
Chefo77 написа:
Трупане на мнения
паркетолог написа:
Напълно съгласен с мнението
ПП.Аз също имам мнение,но не съм съгласен с него!!! :lol:
:prost:
Да ти имам енергията :-D
batkotony - специалист
Луд умора нема-само се поти... :-D :partyman:
паркетолог - напреднал
batkotony написа:
Луд умора нема-само се поти... :-D :partyman:
Чест и почитания :respekt:
Да, видях и аз най-накрая пакетиран Кронотерм. В крайна сметка се оказа че половината който купих е зелен другата половина кафяв, ама да не отварям приказка. Ланеото е на пода искам да мине малко време та да ми се поизгладят впечатленията.
Понасъбрах впечатления за Ланеото. Да напомня сложих Ланео и Кронотерм върху теракот.
На допир е много приятен, много по-топъл от теракота, субективно по-топъл и от ламината. Има приятен допир и не се пързаля, повърхността се води рустик, но е по-различна от тази на ламината рустик, който гледах по-непързаляща се. Звукът е по-различен от ламината, но определено не е безшумен, типичен плаващ под. Докато се стигне до поставяне, няколко паркетини бяха с наранени ръбове (дали аз, дали преди това, не мога да кажа, до мен стигна не в перфектна опаковка). Температурата в стаята с ланеото и кронотерма е с около градус по-висока от стаята без, субективно чувството е за повече, особено ако си бос. За съжаление в коридора скърца, там очевидно не ляга добре. Допълнително въпреки, че е монтиран с Клик сийл в коридора където стоят обувките е вече с надут ръб, сигурно първият сняг си каза думата. Трябва ли да правя нещо на въпросното място за да спра раздуването, или това е положението?
Като цяло Ланеото не е лошо, за съжаление не е точно това което исках, за мен по-правилният вариант сигурно беше коркови плочи. Но човек се учи докато е жив, избрах по-лесния вариант, уповавайки се на търговски приказки, дето хем ги знам колко тежат. Определено се радвам, че не се напънах за корк на клик система, щях да закопая значително повече пари и да финиширам пак с някои от проблемите.
Сега се сещам да питам и за това поскърцване, очевидно там пода е по-нисък, ще се увеличава ли скърцането с времето, или мога да се надявам да слегне?
parketmilanov - специалист
за коридора -трябва изтривалка от мокетените, иначе там първо ще изхвърлиш хубавото ланео,а от вън ако имаш възможност пак хубава изтривалка/тук е момента да отбележа ,че ламиниран,масивен паркет не са за кухня и коридор /при все че постоянно монтираме там.за коридор си има прекрасни силноизносоустойчиви и достатъчно твърди настилки,кухнята е посъщия начин.
аз също съм в кухнята с ламинат ,но не ми пречат ръбчетата които се появиха като ми протече миялната:)
за скърцането зависи колко е била неравна замазката,може и да слегне ,но ако денивилациите са голями клика ще се напряга и в един момент може и да подаде.
с това си мнение ще постна и малко картинки за шареност в темата:)
поздрави и лек уикенд.

Прикачен файл

IMG_0394.JPG Обедна почивка!!!:)

Прикачен файл

IMG_0312.JPG малко преди да сложим послушната и красивата

Прикачен файл

IMG_0309.JPG подмяна на една непослушна и грозна паркетина

Прикачен файл

IMG_0307.JPG Много шлайфане на тази стълба много нещо

Прикачен файл

DSC_4786-001.JPG красиво и ненатрапчиво-хареса ми !!!
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: