• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
nasco2 - специалист
Лаковете не са само блестящи, има сатен и мат. За максимално запазване на цветът препоръчвам лак на водна основа. За маслата колегата ти е посочил темата.
Chefo77 - майстор
Вие какво си мислите - че само вие можете ли? :)
Едно "проектче", нали така му казвате :) :)
Две ръце грунд Dupon Sealer, лепено и ковано OSB3 9 мм, Parador 5050 върху тях - лепен и кован в нута и перото. Преходите към камъка са изпълнени с 4 мм корк, целия апартамент е на едно ниво (не питайте как, при все че и четирите бяха на различни) :lol:
Прикачен файл:
IMAG0108.jpg Втора ръка грунд ... processing
Прикачен файл:
IMAG0111_1.jpg ОСБ-иране
Прикачен файл:
IMAG0115_1.jpg Дървата
Прикачен файл:
P1150608_1.JPG Хол - готов
Прикачен файл:
P1150616_1.JPG Преход
EDI - майстор
Евалла ви и на двамата, страхотни неща правите :supz: :)
ribnikolaevi - майстор
Между другото, като се лепи и кове, нормално ли е да се отворят фуги?
Става въпрос за паркет който се е климатизирал повече от година на обекта преди да се положи. В отделни области се е случило това ... явление ...
Доста дразнещо...
Ще кача снимки.
Chefo77 - майстор
Вариантите според мен са два: Или паркетът е бил по-влажен от необходимото и в последствие се е свил, или е бил подложен на термични натоварвания - прекалено висока температура, като за това "е достатъчно" да е много слънчева стаята и да не се проветрява редовно.
Дай снимки ... не че ще помогнат де :(
Chefo77 - майстор
И пак от мен нещичко ... Отдолу OSB3 (лепено + ковано), отгоре дърво, наречено Albizia, но според мен си е чиста азиатска акация, като визия наподобява Пиланг. Когато се реже явно отделя убийствено фини частички, които правят въздуха в стаята в която режеш кошмарен - кихал съм и съм се сополивил като луд... Лепено и ковано.
Петната не са истински, просто не е почистено навсякъде :lol: :lol:

Прикачен файл:
P1150631_1.JPG
Прикачен файл:
P1150632_1.JPG
Прикачен файл:
P1150638_1.JPG
Прикачен файл:
P1150630_1.JPG Фугичката преди да бъде запълнена с цветен силикон...
Прикачен файл:
P1150639_1.JPG Някакво многообещаващо ретро-канапе на стойност 7K лева (WTF???), не посмях да го разопаковам, но ще го снимам обезателно с первазите!!!
parketmilanov - специалист
малко снимки на едно добро дърво -Сукупира

Прикачен файл

sucupira11.JPG
sucupira11.JPG (98.75 KиБ) Видяна 2950 пъти

Прикачен файл

sucupira15.JPG
sucupira15.JPG (95.4 KиБ) Видяна 2950 пъти

Прикачен файл

sucupira18.JPG
sucupira18.JPG (102.23 KиБ) Видяна 2950 пъти
R.A.D.A - специалист
Прикачен файл:
DSC04488.jpg
Прикачен файл:
DSC04490.jpg
Здравейте майстори,
Ние продължаваме с ремонта на малкото ни , но много симпатично апартаментче :проба:
След злощастните приключения на тема "майстор" - много добър приятел .......решихме да си налепим паркета сами , така или иначе в банята дозалепихме долните редове "много сложни плочки , пода от речен камък и от другата страна терикот ( много ни се искаше да е там дърво , ама .друг път)
Въпроса ми към вас е следния:
1. Пода ни е ново строителство , сградата е с разрешение за ползване получено преди 3 години , което означаява , че замазката е съхнала поне в този срок , последен етаж - добър строител добра изолация. Върху "оригиналната циментова замазка "супер майстора " ни изля саморазливка , която трябваше да покрие тук таме малки недостатъци . Саморазливката е поставена преди 3 седмици - съхне на отворено и течение между юг( където е стаята и север). Пода беше идеално нивелиран , но преди няколко дена след всичките издънки на въпросния майстор в банята ни реших да проверя какво е положението със саморазливката и като сложих еднометровия мастар на подозрителните като цвят места установих , че отдолу "свети) има разлика около 2 мм на един метър- т.е. хлътнало - явно са разливали на няколко ръце и не е изравнено между първо , второ и трето изливане - имам предвид хоризонтално и цвета е различен- това проблем ли е ?
Да се опитвам ли да разтворя малко саморазливка и да дозамажа тия хлътвания- на един метър мастар посредата дава 2 мм по-ниско
Колко ще трябва да чакам да съхне , ако корегирам на места
2. Трябва ли да грундираме преди да започнем лепене? Колко време трябва да съхне грунда , ако трябва да се грундира?
3. Паркета е на 4 различни размери на дъската- естествен паркет - ясен- Барлинек- как се започва - от най-късата дъска или?
Много благодаря предварително н а специалистите !
снимка на разликата на саморазливката

Прикачен файл

DSC04491.jpg
R.A.D.A - специалист
Днесд пак го гледам този под и все по неравен ми се струва , а през това време чакам за съвет :idea:
jekasus - майстор
2мм на метър не е страшно, тоя паркет да не е супер равен :-D
Грунд е задължителен, ама само тоя, който е за паркетно лепило :-D
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: