• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
Вземам си бележка :cool:
R.A.D.A - специалист
Леле , това наистина страшно мирише :lol:
Припомними как лакирах преди 3-4 години паркета в квартирата с някакъв евтин лак :проба:
Утре ще минем още една ръка и в събота трябва да го залепим.
R.A.D.A - специалист
Днес успяхме да се справим едва с една трета от задачата- лепилото Сика за сметка на грунда мирише на шоколад- ех тия швейцарци :supz:
Въпроса ми е след като залепим целия паркет ще има ли нужда от някакви смоли - някъде четох, че се слагат- в кои случай - когато е необработван паркета ли се слагат - нашият е лакиран.
Колко часа след залепяне на паркета с това лепило можем да слагаме мебели?
На прозорците все още не сме поставили пердета- пречат ли директните слънчеви лъчи на паркета?
parketmilanov - специалист
хубаво е да минат толкова часове колкото пише на техническия фиш или табелката на лепилото /сика ми се стори като марка -поздравления за избора страшно много харесвам това лепило макар че рядко клиентите го ползват поради доста голямата му цена ...за жалост....а ако не предвиждате скоро да слагате пердета си залепете вестници с хартиено тиксо до монтажа на пердетата
и още по важното -докато се нанесете да живеете в този имот проветрявайте често ,или най общо казано имитирайте среда в която се живее защото паркета реагира понякога доста бурно на сполетелите го несправедливости :)
поздрави и очакваме снимки
R.A.D.A - специалист
parketmilanov написа:
хубаво е да минат толкова часове колкото пише на техническия фиш или табелката на лепилото /сика ми се стори като марка -поздравления за избора страшно много харесвам това лепило макар че рядко клиентите го ползват поради доста голямата му цена ...за жалост....а ако не предвиждате скоро да слагате пердета си залепете вестници с хартиено тиксо до монтажа на пердетата
и още по важното -докато се нанесете да живеете в този имот проветрявайте често ,или най общо казано имитирайте среда в която се живее защото паркета реагира понякога доста бурно на сполетелите го несправедливости :)
поздрави и очакваме снимки
Благодаря за бързия и полезен отговор =D>
Явно ще лепя отново вестника , който падна вчера от течението , което постоянно правя - все пак сме на последния етаж без климатик, бюджета не стигна , а ДСК са една от най-фалщивите банки , които познавам и не стана и номера с кредит " енергийна ефективност"
За лепилото не сме се колебали много - доста години поработвах като музикант в тази държава и ако има нещо на което вярвам като качество то е швейцарско :supz: , но Швейцария е друга тема :)
Не зная дали под краката на спалнята да сложа допълнителни парчета дърво - например 20 на 20 см или директно да са караката върху новия паркет, подробността е , че спанята ни е метална с малък диаметър на крака при сцеплението към пода.
Довечера ще има снимки:)
за крачета метални с малък диаметър или киче със лепка но ако ти се стори малко /тънко /направи няколко пласта
има всякакви дебелини и диаметри в големите строителни хипермаркети .ако имаш велтер и хелметекс направи си сам работи безотказно /3пласта велтер -безценно е :)
R.A.D.A - специалист
SOS!!!!!
Свърши ни лепилото точно на финалната ......крива :?
Остана около 1 кв/м :rolleyes:
Прикачен файл:
DSC04556.jpg
На опаковката пишеше разход от 700-1000 на кв/м . Три опаковки по 6 кг трябваше да стигнат минимум за 18 квадрата , а ние имаме 17, 4 , но......... явно като за първи опит не се справихме с разхода- като си помисля колко има по ръцете , крака ми.....явно там ми се губи единия квадрат! Първия пакет имахме глупосотта да отворим напълно отгоре и да бъркаме вътре, после се сетихме да правим малък отвор и да "изцъркваме лепилото като през шприц за сладки. Тъкмо днес си мислех да попитам Господин Миланов дали приема нови "спецове " за работници да даде мейл за изпращане на СИ-Ви-та да се "цаним за паркетаджии и хоп не ни излязоха габровските сметки:)
Т.к. останалите две дъски и половина са в ъгъла , където вероятно ще има гардероб или шкафове можем ли да ги залепим с ЦЕ 200 или е по-добре да търсим някаква малка опаковка лепило.
Въпрос към господин Миланов- при вас какви най-малки опаковки лепило имате , дори да не е Сика (разбира се предпочитаме да е то) Наистина е добро това лепило - поне от тялото няма сваляне, както и от инструментите- щом малко засъхне и няма сваляне, има някакъв напредък в големи количества ацетон :supz:
Още малко снимки от процеса на работа и крайния резултат:
Прикачен файл:
DSC04550.jpg
Прикачен файл:
DSC04559.jpg
Прикачен файл:
DSC04560.jpg

Прикачен файл

DSC04565.jpg
Chefo77 - майстор
Само да кажа, че по снимки сте се справили перфектно!
Направо пускай сивито :) не се съкани !:)
а за лепилото ще измислим нещо .Обади се.само не и Ц-200 ще бастисаш хубавото паркетче, а за разходната норма направо сте си се справили .Правило Номер едно на производителите неглижират според мен почти умишлено разхода на лепило с цел търговски трикчета-спокойно не е само сика ...всички фирми са така ...една средна замазка в бг .си отиват около 1,5 до 2,0кг/м2 според лепилото вида му ,както и разбира се в какво състояние е замазката....
PS-и като стегне лепилото и разбира се като свършите с паркета да не забравите да махнете клиновете!!!!
jekasus - майстор
Педикюра, и той :-D
Аз, като неопитен паркетаджия :-D имам само съмнения за завършека до касата на вратата :?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: