Тани написа:Притеснява ме дали няма след време да стане на вълни!Ако има места, които поддават, впръскване на пенополиуретан през малък отвор върши чудеса. Внимавай само да не впръскаш прекомерно количество, защото може да надигне. Ако площта е голяма, по-добре прави повече отвори, отколкото през един да впръскаш голямо количество.
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
hygro
- майстор
57 мнения в "Фибран + осб + ламинат"
velsi
- Почетен майстор
Е, аз правих такова, но при мене отгоре имаше ламинат. И дори на места пробих отвори и с пистолета вкарах пяна. Освен това аз бях нарязал плоскостите на 60х60 за по-лесно нивелиране. Тани доколкото разбрах иска да лакира отгоре и това да му е крайното покритие. Едва ли моя вариант го устройва.
TANGRA
- специалист
и аз опитах да мина тънко в нас при това купих влагоустойчиво OSB и го залепих с С200 и стърготини като го хванах с дюбели през 20-30см.
в едната стая обаче нещо не се получи беше много криво и го изкъртих Понеже е влагоустойчиви лепилото със старготините беше залепило само за пода и голямо стъргане падна
в едната стая обаче нещо не се получи беше много криво и го изкъртих Понеже е влагоустойчиви лепилото със старготините беше залепило само за пода и голямо стъргане падна
Прикачен файл
P4300112.JPG (92.37 KиБ) Видяна 11809 пъти
pipbel
- майстор
И аз смятам да ползвам OSB (11 или 15мм) като основа за полагане на дъбов паркет.
Само че за разлика от горната снимка смятам да сложа 2 реда OSB напречно 1 на друг. Смятам че ще стане по-здрава така основата.
Под ОSB-та ще сложа 5 см XPS с по-висока плътност за топлоизолация , а за най отдолу - върху бетона предвиждам двоен найлон като хидро.
Някой правил ли го е това
че никъде не срещнах из форума ?
Само че за разлика от горната снимка смятам да сложа 2 реда OSB напречно 1 на друг. Смятам че ще стане по-здрава така основата.
Под ОSB-та ще сложа 5 см XPS с по-висока плътност за топлоизолация , а за най отдолу - върху бетона предвиждам двоен найлон като хидро.
Някой правил ли го е това

naydenov
- напреднал
Апартамента е на 1-ви етаж от ЕПК блок и пода има известни неравности - по груба преценка до 10-15 мм., полагах един мастар около 1.5 м насам-натам из стаята. Помещението е с един стар балатум от 1982 г., който смятам да премахна с много пот и псувни. И тук възникват разни въпроси какво да правя след това. Трябва да се старая минимално да вдигам нивото. И ако може същевременно с това малко да подобря топлоизолацията, доколкото това е възможно, защото отдолу е мазе. Но топлоизолацията не е основната цел на занятието.
Та да попитам - 11мм OSB дали ще свършат работа?
Можеш ли да ми кажеш някаква оирентировъчна цена за тази дебелина?
Преди полагането да го лакирам ли?
Под него на пода трябва ли да се поставя найлон или нещо подобно?
Как се захваща за пода, освен с пирон-дюбели, лепи ли се?
След монтажа, там където го усещам че хлътва при натиск, да пробивам ли дупка и да впръсквам пяна?
И засега - последен въпрос - оставя ли се отстрани разстояние до стените и с какво да го запълня след това?
Извинявай, че те затрупах с въпроси, но ми се иска да си изясня нещата и да знам с какво се захващам, за да си го направя като хората, а не да продусна някоя съществена подробност.
Та да попитам - 11мм OSB дали ще свършат работа?
Можеш ли да ми кажеш някаква оирентировъчна цена за тази дебелина?
Преди полагането да го лакирам ли?
Под него на пода трябва ли да се поставя найлон или нещо подобно?
Как се захваща за пода, освен с пирон-дюбели, лепи ли се?
След монтажа, там където го усещам че хлътва при натиск, да пробивам ли дупка и да впръсквам пяна?
И засега - последен въпрос - оставя ли се отстрани разстояние до стените и с какво да го запълня след това?
Извинявай, че те затрупах с въпроси, но ми се иска да си изясня нещата и да знам с какво се захващам, за да си го направя като хората, а не да продусна някоя съществена подробност.
parketmilanov
- специалист
ОСБ-Ориантирани свободни частици....
пресовани парчета иглолистен материал със смоли
един лист -1,22м/2,44
а по повод дали може по начина изолация+осб+ламинат може ,но според мен по добър е начина-Греди от дървен материал/мин 4по 4 през 50 см който може човек спокойно да го нивелира -в таканаречените клетки минерална вата,отгоре се поставя ,след това осб-може обикновенно а може и влагоустойчиво/Апропо има огромна разлика между Влагоустойчиви и Водоустойчиви материали-четете внимателно упътванията.та осб то се завинтва и след това ламинат с подложка....
Те тава е !!!:)
пресовани парчета иглолистен материал със смоли
един лист -1,22м/2,44
а по повод дали може по начина изолация+осб+ламинат може ,но според мен по добър е начина-Греди от дървен материал/мин 4по 4 през 50 см който може човек спокойно да го нивелира -в таканаречените клетки минерална вата,отгоре се поставя ,след това осб-може обикновенно а може и влагоустойчиво/Апропо има огромна разлика между Влагоустойчиви и Водоустойчиви материали-четете внимателно упътванията.та осб то се завинтва и след това ламинат с подложка....
Те тава е !!!:)
neillmakoli
- специалист
Пролета ми предстои ремонт на спалнята, и понеже пода е крив, незнаино колко искам да ползвам ОСБ за подложка на ламината наместо да плащам на маистори за изправяне на пода и прочие.
Освен това и ще държи по-топло.
Питането ми е наложително ли е хем да се лепи, хем да се дюбелира, по 1 см отстрани на стената свободно разстояние достатъчно ли е?
Също така ме интересува от къде мога да го купя наи-евтин?
Благодаря предварително.
Чао и поздрави.
Освен това и ще държи по-топло.
Питането ми е наложително ли е хем да се лепи, хем да се дюбелира, по 1 см отстрани на стената свободно разстояние достатъчно ли е?
Също така ме интересува от къде мога да го купя наи-евтин?
Благодаря предварително.
Чао и поздрави.
Тема "Фибран + осб + ламинат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература