Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kozl - майстор
пет окт 04, 2024 12:20 pmmgbagera написа:
Затова съм се насочил към винила. Той също подлежи на мокрене. До колкото знам има и водоустойчив ламинат.
:partyman:
Е като купих винил на плочи цената на водоустойчивия ламинат и на винила беше еднаква в Берг.
Винила като нов си мирише примерно като нов надуваем пояс.
PIP - майстор
Скъпия вариант е нови плочки с изолация под замазката, евтиния е килим/пътека и пантофи.
mgbagera - специалист
пет окт 04, 2024 2:15 pmkozl написа:
Е като купих винил на плочи цената на водоустойчивия ламинат и на винила беше еднаква в Берг.
Горе долу колко време му трябваше за да изчезне миризмата.

PIP написа:
Скъпия вариант е нови плочки с изолация под замазката, евтиния е килим/пътека и пантофи.
Първия вариант не искам и да си го помислям. Ще падне доста къртене на старата замазка. А пък после да се изгребе и згурта (най гадната част)...

За сега го мисля да положа корк но от два пласта а не един цял. И по средата между пластовете да сложа ал. фолио. Може би и между плочките и първия пласт?

Изобщо има ли смисъл да слагам фолио някъде и ако да, къде?
chapara - майстор
пет окт 04, 2024 8:11 pmmgbagera написа:

PIP написа:
Първия вариант не искам и да си го помислям. Ще падне доста къртене на старата замазка. А пък после да се изгребе и згурта (най гадната част)...

За сега го мисля да положа корк но от два пласта а не един цял. И по средата между пластовете да сложа ал. фолио. Може би и между плочките и първия пласт?

Изобщо има ли смисъл да слагам фолио някъде и ако да, къде?
Колкото повече, толкова по добре.
То, фолоиото не е изолатор! Ако ще има обаче някакво лъчисто отопление, фолито под него, от горна страна - не.
kozl - майстор
Винилната настилка е в жилището на малкия син.
"Долу" - след няколко месеца от полагането в началото на 2020 г. аз не усещах миризмата. Но това при постоянни проветрения.
"Горе" - миналата година при избор на настилки за жилището на големия син, той и приятелката му посетиха и огледаха апартамента на малкия, но усетиха миризмата на винила и го задраскаха като настилка.

Та зависи от обонянието, а моето отдавна не е в ред. Малкият син също твърдеше, че не му мирише, но може и да е привикнал.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
... доста къртене на старата замазка. А пък после да се изгребе и згурта (най гадната част)...

Сгурията е изолация. Ще е добре да опишеш подробно твоята ситуация... Какво е помещението отдолу, и нагоре всяко нещо та до плочките ти, какъв вид са
mgbagera - специалист
Ами отдолу е гараж който е собственост на хората от първия етаж. Постоянно е отворен тоест няма врата. После е плоча. После сгурия (нямам идея колко е дебелината на слоя). Над сгурта имаше дюшеме което е извадено и е направена замазка може би 10см (беше отдавана, може да е по дебела или по тънка. И накрая са плочките. За мен са просто плочки/фаянс. Не е гранитогрес а обикновенни гланцирани плочки :-D Сега слагам 6-7 камерна дограма с троен стъклопакет и гипсокартон на двете външни стени. Но като знам, че когато бяхме с печка си ходехме с чехли в кухнята, не ми се мисли какво ще е с климатика дори и подов да е.
mrsch66 - специалист
Без пари не става за да се стоплиш външна ТИ и тавана на съседския гараж съшо го изолираш и не икономисвай от дебелината на изоланта .
Baлepu - специалист
съб окт 05, 2024 3:29 pmmgbagera написа:

и гипсокартон на двете външни стени.
Не съм спец, но съм чувал (чел) лоши отзиви за такива изпълнения без външна изолация.

Тема "Подмяна на фаянс с нещо по-топло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: