• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sasooooooooo - "специалист"
^^^ Нямат ли твърдо лаково покритие отгоре?
desem - специалист
sasooooooooo написа:
^^^ Нямат ли твърдо лаково покритие отгоре?
Е, колко да е твърдо това покритие :)
Шегата на страна, но според мен "твърдия" лак пак не би помогнал.
Преди години слагахме коркори плочи (чрез залепяне върху мозайка - "направи си сам" беше) и с ПВЦ-покритие е това вече е друго - здраво, но много пластмасово, но и лесно се поддържаше, топло за боси крака и като за коридор перфектно.

Най-горния слой е "дървесна" шарка, под която мек корк.
http://www.cork-bg.com/work/data/pod6.jpg -подобно на тази схема, но най-горния слой е шарката.
Здравейте, ето няколко идеи от мен за съчетания на достъпен и сравнително евтин паркет, изпълнени на наши обекти.

Изображение
ясен и акация

Изображение
дъб и акация

Изображение
ясен и акация

Изображение
фабрично лакиран дъб
EDI - майстор
Браво, страхотни идеи и изпълнение. :partyman: Във Варна май се въдят все добри паркетаджии. :-D
parketmilanov - специалист
Страхотни изпълнения на колегите !!! Адмирации и все повече клиенти които имат потребност, желание и разбира се афинитет за такъв род подови настилки !!! :)
Благодаря. Доста често аз самия предлагам на клиентите по-нестандартни решения, защото ми е интересно какво ще се получи, дори със съзнанието че ще употребя повече време и сили, които няма да са достатъчно заплатени. Но удоволствието да създадеш нещо красиво и уникално също не е за пренебрегване :)
dimitarpachev - помощник
Хубави паркети,ама па евтини,просто тази комбинация е изключена,евтино и хубаво няма.Поздави за хубявите обекти.
Здравейте,

В част "ремонти у дома" в наш'то семейсво сме привърженици на "направи си сам" (от време на време "развали си сам" :? ). Сега го докарахме до следната ситуация:
Смело и безотговорно вдигнахме паркета в една в стаите, с идеата да го пренаредим, изциклим от стария лак и да го лакираме отново. Ппаркетът е дъбов, поставен преди повече от 20 години, лакиран с реактивен лак и порядъчно поужулен и потъмнял на места. От подредба "рибена кост" минаваме на вариант "дюшеме" (разполагаме с допълнителен паркет заради допълнителното изрязване).
До тук добре, сега какво следва (или поне какво сме намислили):
- след щателно почистване - запечатване на замазката с грунд, за да не вдига прах
- поставяне на подложка (около 3 - 5 милиметра) за допълнителна шумоизолация; Ако имате препоръки за вида на подложката-приемам съвети.
- подреждане на паркета. Разчитаме на помощ (показване) от приятел, но ако постнете някое линкче с подходяща информация за основните правила за този тип редене, ще ви бъда много благодарна)
- циклене
- и.... лакиране. Все още не сме направили окончателен избор на лак. Реактивен отпада - брахме му хбавините преди 20 години. Мои приятели лакираха паркет с DYO и съм невероятно впечатлена от резултата - за повече от 10 години не мръдна, все още изглежда като нов, без да е прелакиран през годините. Помещението е много натоварено (гарсониера с 5 човека), а стопанката НИКАК не си поплюва с парцала и препаратите). Все пак не зме взели решение - отворени сме за препоръки :-)

Моля за коментари и съвети - обещавам да покажа резултата. какъвто и да е той :yawinkle:
parketmilanov - специалист
Един реставриран паркет , циклене фугиране и лакиране с 100%гланц ICA.
Разкош в едно действие ! :rock:

Прикачен файл

figuralenparket2.jpg
figuralenparket2.jpg (88.31 KиБ) Видяна 3092 пъти

Прикачен файл

figuralen parket.jpg
figuralen parket.jpg (68.45 KиБ) Видяна 3092 пъти
ceco_144 - специалист
Четох четох
от малък град съм и много е трудно да се намери майстор, който правилно и равномерно да цикли паркет. Още по нормални пари да взимат. :-D :-D Ходих до двама майстори и цените на циклене излиза колкото да си купя нов ламинат. Четох някъде и се захванах сам да си го изцикля с ел. ренде и виброшлайф. Паркетът не е никога лакиран или боядисван. ПРеди 2 години купих апартамента до скоро бях в ремонт - стени, тавани, дограми, но дойде ред и вече на паркета. Смятате ли че ще се получи добре сам да го изцикля. Пробвах в един малък квадрат и се получава много добре. Може да кача и снимки ако някой прояви интерес.
2. След като го изцикля и почистта, смятам да го фугирам че има фугички. След това пак ще го мина с фина шкурка.
3. Идва вече ред на лак и други подобни - за което идва реч вече на майсторите да ми предложите какви материали да използвам.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: