Много интересна и все по-често дискутирана тема.
piteriv - специалист
:popcorn:... :-D ... :stock2:
JORO - напреднал
Здравей, piteriv!
Според мен, не се чуди толкова, а избирай един вариант и го ПРАВИ! Колкото повече се чудиш, толкова повече се чудиш/объркваш! :)
На теб основния страх или проблем ти е влагата.., а от нея в твоя случая не мисля, че можеш да се спасиш напълно - каквото си направил като хидроизолация ОТВЪН - направил! И да я "запечатиш" на пода, тя ще тръгне по стените - ако я има! А влага в стената е много по-голям проблем от изметнато ОСБ! Така е със старите къщи..
Вземи фибран за под, залепи го към теракота с някакво flex-лепило, върху него нареди (свободно) ГФ, ОСБ или хидрофобен шперплат, подложка за ламинат, ламинат и готово!
ГФ - няма да се изметне от влага
Хидрофобен шперплат - би трябвало и той така... по-скъп е!
ОСБ - ако сложиш по-дебел (например 15 мм.), мисля че ще е ок!
Дерзай и по-смело! :)
piteriv - специалист
Във всъщнос само това, свободно ме притеснява вече.Дали ще има проблем,ако го залепя за фибрана/ОСБто/ с някакъв силикон или полиоритеновапаста/лепило/ :? Как смяташ?
Pooh - майстор
Master_Kenobi ти даде най-добрата идея според мен, така че или я изпълни или кажи да ти дам телефон на фирма, която ще дойде, ще прави една камара сложни измервания и изчисления (от които никой нищо не разбира), ще ти резне главата през кръста за експертното становище и пак същото ще ти препоръчат. ;)
Ако те притеснява здравината на Фибрана - посети сайта на KNAUF и по специално раздела за сухи подове. Но за бога, избии си от главата OSB-то, типично българска черта е да се приспособяват неща правени с някакво предназначение, за нещо съвсем друго.

П.П. Само за протокола, щом парите не са фактор и щом така и така си копал около къщата, защо по дяволите не слезе малко под основите и не хвърли малко пясък и дренажни тръби (за специалистите - нямам предвид, че е толкова лесно, но с две думи така се изпълнява дренаж)? Тогава можеше да не се притесняваш от влага и да имаш достатъчно голяма свобода на действие спрямо подовата настилка.
ribnikolaevi - майстор
Pooh написа:
Master_Kenobi ти даде най-добрата идея според мен, така че или я изпълни или кажи да ти дам телефон на фирма, която ще дойде, ще прави една камара сложни измервания и изчисления (от които никой нищо не разбира), ще ти резне главата през кръста за експертното становище и пак същото ще ти препоръчат. ;)
Ако те притеснява здравината на Фибрана - посети сайта на KNAUF и по специално раздела за сухи подове. Но за бога, избии си от главата OSB-то, типично българска черта е да се приспособяват неща правени с някакво предназначение, за нещо съвсем друго.

П.П. Само за протокола, щом парите не са фактор и щом така и така си копал около къщата, защо по дяволите не слезе малко под основите и не хвърли малко пясък и дренажни тръби (за специалистите - нямам предвид, че е толкова лесно, но с две думи така се изпълнява дренаж)? Тогава можеше да не се притесняваш от влага и да имаш достатъчно голяма свобода на действие спрямо подовата настилка.
Напълно подкрепям мнението. Изпълни идеята на мастера, но мисли и за дренаж до 1-2 години да е готов, да не стане грозна картинката по стените.

Тема "Съвет за изолация на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: